NS: Sztálin és a futball; UEFA-fókuszban a Fradi – csütörtök

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.04. 23:06
A Nemzeti Sport csütörtöki számából ajánljuk:

Joszif Visszarionovics Sztálin nem volt megveszekedett futballrajongó, de amikor meccsre ment, a játékosok is remegő térddel léptek pályára. Csillag Péter kétoldalas oroszországi riportja a Generalisszimusz bunkeréből és dácsájából, Limbeck Gyulával, Berijával, az ifjabbik Sztálinnal és a gigantikus szovjet stadionprojekttel.
Joszif Visszarionovics Sztálin nem volt megveszekedett futballrajongó, de amikor meccsre ment, a játékosok is remegő térddel léptek pályára.
Csillag Péter kétoldalas oroszországi riportja a Generalisszimusz bunkeréből és dácsájából, Limbeck Gyulával, Berijával, az ifjabbik Sztálinnal és a gigantikus szovjet stadionprojekttel.

„Na, ennyi volt...” – írták kollégánknak angol rokonai a 11-esek előtt. Hogy miként változott meg a közhangulat a Kolumbia elleni történelmi diadaltól Angliában, arról Szeli Mátyás tudósít Moszkvából.

Nem kis tétje van a Ferencváros Maccabi Tel-Aviv elleni El-selejtezőjének. És nem is elsősorban a továbbjutás, hanem a rendkívül szigorú UEFA-ellenőrzés, amely nem tűr karlendítést vagy nem ellenőrzött molinókat – ha a drukkerek nem fogadják meg a klub intelmeit, akár kizárás is lehet a vége....

Kenderesi Tamás két éve egy ország kedvence lett Rióban, ma azonban „kudarcokkal teli, nehéz időszakról” mesél. Az olimpiai bronzérmes pillangózóval készült interjúból az is kiderül, hogy Milák Kristóf feltűnése mennyire vetette vissza.

Ha pedig csütörtök, akkor ezúttal is Amerika melléklet 4 oldalon – a félszemű királlyal, a dorbézoló milliomossal és a hazatérő hallal...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik