HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.07.08 22:09 Frissítve: 2018.07.08 22:20

NS: regény a kihagyott 11-esről; mit mond a pópa az égre mutató játékosokról? – hétfő

A Nemzeti Sport hétfői számából ajánljuk.

HIRDETÉS

 

A negyeddöntő után szabadnap volt a labdarúgó-világbajnokságon – persze csak a csapatok számára. A helyszínről tudósító kollégáink ezúttal is számos érdekességgel jelentkeztek

Csillag Péter szemtanúja volt az oroszok szombat esti kiesésének, s a horvátok elleni tizenegyespárbaj során annyira megragadta Mário Fernandes viselkedése, hogy regényt írt kihagyott tizenegyeséről. Ezt követően arra is maradt ereje és ideje, hogy interjút készítsen Szergej Moroz atyával, aki a Nyizsnyij Novgorod-i Alekszandr Nyevszkij-székesegyház pópája, és többek között az égre felmutató játékosokról is beszélt.

A társadalmi és kulturális kérdéseket érintő témákban nagy szeretettel elmélyülő kollégánk, Szeli Mátyás ezúttal a torna legnyugatibb helyszínéül szolgáló Kalinyingrád utcáin sétált. Közben arra kereste a választ, hogyan lehet a város és a régió az „anyaországhoz” olyan közel – és mégis távol. Riportjában többek között azt feszegeti, mi lesz, ha a torna után beköszöntenek az unalmas hétköznapok, és mi lesz a sorsa a Kalinyingrád Stadionnak, amelyben a helyi másodosztályú csapat futballozik maroknyi lelkes szurkoló előtt.

A nemzetisport.hu oldalunkat napról napra érdekes és izgalmas beszámolókkal, valamint tudósításokkal gyarapító Ilku Miklós ezúttal az angol–svéd negyeddöntőt értékelte. Mihelyst véget ért a mérkőzés a szamarai Kozmosz Arénában, munkatársunk a stadion vegyes zónájába rohant, hogy Harry Kane, valamint Dele Alli véleményét is meghallgassa a szigetországi együttes teljesítményéről. Abban mindketten egyetértettek, hogy nem állnának meg ennyinél, céljuk a döntőbe jutás. A svédek hátvédje, Victor Lindelöf is nyilatkozott, igaz, ő szomorúságában végig leszegett fejjel beszélt.

Ami a vb-n túli életet jelenti: Pietsch Tibor interjút készített a BL-selejtezőre készülő fehérvári futballcsapat edzőjével, Marko Nikoliccsal, Klein Ron a wimbledoni tenisztorna szünnapján arról írt, mit kell kiállnia annak, aki sorban állással szeretne jegyet szerezni a szentélybe, Zsoldos Barna a rendkívül izgalmas Brit Nagydíjról és az azt követő Ferrari, Mercedes szópárbajról is beszámolt. És persze ezúttal sem hiányozhat állandó hétfői múltidéző mellékletünk, a Népsport.
 

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.19 00:32:53

Egyéb egyéni CSINTA SAMU

ALAPVONAL.A sportolók a nehéz feladatokkal járó kényelmetlenségek iránt is toleránsabbakká válnak, könnyebben lépnek ki komfortzónájukból. Ha egy-egy feladat igazán fontos számukra, hatalmas energiákat képesek mozgósítani.

2018.11.17 23:29:09

Egyéb egyéni CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Az olimpia a fő kérdés, az, hogy a NOB mit szólna egy, a legfényesebb csillagait vesztett sportághoz, amely a Phelps-érának köszönhetően jelenleg minden korábbinál nagyobb súlyt képvisel a játékokon.

2018.11.16 17:13:19

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

2018.11.15 13:47:44

Egyéb egyéni PÓR KÁROLY

INTERJÚ. „Sportértékről fölösleges is beszélni, a UFC üzleti vállalkozás” – S. Kovács Ádám a küzdősportokról, Mayweatherről.

2018.11.09 23:06:22

Egyéb egyéni CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Örüljünk, amíg egy lausanne-i irodában nem kezdenek olyan címmel kommünikét fogalmazni, hogy a „Következő olimpia érdeklődés hiányában elmarad.”

HIRDETÉS
HIRDETÉS