HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2017.01.11 00:38 Frissítve: 2017.01.11 00:39

NS: Priskin akár Kínába is elmenne; rajt a kézi-vb-n – szerda

A Nemzeti Sport szerdai számából ajánljuk:

HIRDETÉS

 

A FIFA legújabb ötletének eredményeképp 2026-tól 48 csapatos lesz a labdarúgó világbajnokság – Szeli Mátyás megvizsgálta, ki jár ezzel jól (hármat találhatnak), és azt is, az aktuális erőviszonyok alapján hogy nézne ki a vb-mezőny.

A zürichi FIFA-gálán a Puskás Akadémia alapítójaként jelen volt Orbán Viktor is – Magyarország miniszterelnöke Szöllősi Györgynek adott interjújában elárulta, miről és mennyit beszélgetett Diego Maradonával, és hogy mit szól a Puskás-díjas gólhoz.

Az FTC új igazolása, Botka Endre nyilván remek játékos, de hogy valójában mennyire, azt Babják Bence vizsgálta meg az InStat elemzőrendszer adatai alapján, ahogy azt is, leendő posztriválisa, Emir Dilaver mennyivel jobb vagy rosszabb. Busai Attilát mindez már nem érinti: mint a Fradiból Diósgyőrbe igazolt középpályás elmondta, olyan helyre akart szerződni, ahol érzi a nyomást. De miért?

Újpesten mindenféle rémhírek keltek szárnyra arról, hogy mire készül Nebojsa Vignjevics edző, akit nem mindig lehet azzal vádolni, hogy kesztyűs kézzel bánna a játékosaival, és bár a kesztyű most, a gyilkos mínuszokban speciel tényleg előkerült, hasonlóképpen járt a labda is – sőt Borbola Bence edzésriportjában még a kerületi rendőrkapitány is előkerül.

Ha Újpesten hideg volt, mi lehetett Mátraházán? Korcsmár Zsolt mínusz tizennégy fokról számolt be, de az időjárás-jelentésen túl arról is beszélgetett Sinkovics Gáborral, hogy mi a Vasas sikerének titka, és hogy mi a helyzet a külföldi szerződéssel.

Priskin Tamás akár Kínába is elmenne, de szívesen futballozna az NB I-ben is – a válogatott támadó számára az a lényeg, hogy a családnak, saját magának és persze jelenlegi klubjának, a Slovan Bratislavának is megfelelő ajánlatot kapjon. Emellett Smahulya Ádámnak azt is elmesélte, hogy miért hisz abban, hogy a nemzeti csapat márciusban legyőzheti Portugáliát.

Azon olvasóink, akik nem a Barcelona utánpótlásrendszerében futballoztak az elmúlt öt évből hármat, most megtudhatják, miről maradtak le, Cserháti András ugyanis ifjabb Mari Zoltán édesapjával beszélgetett, akinek 13 esztendős kisfia egyrészt Katalónia második legtechnikásabb játékosa lett, másrészt épp azért dolgozik, hogy bekerülhessen a hírneves La Masia akadémiára, ahonnan tudjuk, hová vezet az út…

A női kézilabda barátai sem fognak unatkozni: megtudhatják, mit válaszolt a Győr szurkolói ankétján Görbicz Anita arra a kérdésre, hogy hány évig tervez még kézilabdázni és mely színekben, és azt is, hogy a Siófok új szerzeménye, a klasszis horvát beállós, Katarina Jezic miért épp a Balaton-partot választotta.

Kosárlabdában alaposan körbenézünk a hétközi nemzetközi kupaforduló előtt: Sopronban sorsdöntő Euroliga-meccs, Szolnokon egy új, Ivkovics-mentes korszak első mérkőzése következik, Kolozsváron az Alba Fehérvár próbál szerencsét – mi pedig mindenhonnan összeszedtük, mit várnak az érintettek.

Szerdán Hajrá, foci!
mellékletünk a soros, amelyből kiderül, hogy csőd közeli helyzetbe sodródott a Tatabánya: P. Nagy László vezetőedző felbontotta szerződését, a játékosok pedig az MLSZ-hez fordulnak segítségért. Átfogó őszi értékelésünket pedig a Budapest-bajnokság, valamint Borsod-Abaúj-Zemplén és Csongrád megye legjobbjaival folytatjuk.

De van még egy mellékletünk, nem is akármilyen: négy oldalban vezetjük fel a szerdán elrajtoló férfi kézilabda-világbajnokságot, és nemcsak a magyar csapat tagjait mutatjuk be alaposan (sosem találnák ki, Schuch Timuzsin mikor volt először válogatott!), hanem a mieink csoportellenfeleit is, de Mikler Roland is elmeséli, kitől fogadja el leginkább a kritikát, és az is kiderül, Xavi Sabaté kapitány mit vár a tornától.

 

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.05.26 10:00:33

Egyéb egyéni SZŰCS MIKLÓS

A kezdetektől a téli olimpiai aranyig – évértékelés a Magyar Olimpiai Bizottság elnökével.

2018.05.24 13:28:35

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Gyuri a hegyről mesél Monte-Carlóról, blöffről, szerencséről, főnöke „megfenyítéséről", arról, mit csinálna, ha elbukná az összes pénzét.

2018.05.20 00:51:42

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Inkább „kimozgom” magamból a feszültséget, mintsem hogy betokosodjon, s részemmé váljon a gyűlölet. A sport erre is jó módszer, tessék elhinni!

2018.05.17 13:02:46

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Ígéretesen induló karrier, zaklatás, bujkálás és félelem, maradandó hegek és az út a boldogságig.

2018.05.11 10:52:06

Egyéb egyéni RÁC BENEDEK BALÁZS

Identitásképző ragaszkodás a sport világában • Régen minden más volt. Még a klubhűség is.

HIRDETÉS
HIRDETÉS