NS: nagy találkozás a Groupamában; Serena visszavágott – szerda

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.06.27. 22:54
null
A Nemzeti Sport szerdai számából ajánljuk.

Lett ellenfele lesz a labdarúgó Európa-liga selejtezőjében a Ferencvárosnak. Az első mérkőzésre csütörtökön a Groupama Arénában kerül sor, és a meccsnek külön pikantériát ad, hogy a vendégek vezetőedzője, Alexandru Curteian és a Fradi mestere, Thomas Doll egykoron csapattársak voltak Hamburgban. Hogy miként készül a budapesti találkozásra a balti együttes moldovai származású szakvezetője, megtudják cikkünkből.

Az egyik gyakran hangoztatott futballklisé, hogy a hazai pálya fél győzelmet ér. De valóban jobban teljesítenek a csapatok saját közönségük előtt, vagy a statisztikák nem támasztják alá ezt a vélekedést? Elemzésünkben az NB I tizenkét együttesének szereplését vettük górcső alá a 2016–17-es bajnokságban. Hogy milyen eredmények születtek, és mely gárdák voltak otthon ütőképesek, s melyek szerepeltek eredményesebben saját stadionjuktól távol, elolvashatják összeállításunkban.

Határozottan visszaszólt John McEnroe-nak Serena Williams. A teniszsport egykori fenegyereke azt állította, hogy a világelső teniszezőnő a férfiak mezőnyében az első 700 közé sem tudna bekerülni. A 23-szoros Grand Slam-győztes nem fogta vissza magát, s visszavágott McEnroe-nak. Nem ez az első alkalom persze, amikor a férfi-nő ellentét felszínre került a fehér sportban, ráadásul a pénzdíjak elosztása, a rasszista és homofób megjegyzések is rendszeresen témát adnak. Hogy miként zárultak a férfiak nőkkel vívott teniszmeccsei, megtudják írásunkból.

A Mezőkövesd dunaszerdahelyi illetőségű szakvezetője, Radványi Miklós a lapunknak adott interjúban kritikai észrevételeit sem hallgatta el. Elmondta, hogy a játékosai egy félidőn át állták a versenyt a riválisokkal, a folytatásra azonban elfogyott az erejük. A fizikai állapot azonban nem a tréner nemzetiségén múlik, hiszen Pintér Attilával például remekelt a csapat, így vélhetően erőnléti gondjai sem akadtak. Hogy miként látja a magyar NB I helyzetét a szakember, kiderül írásunkból.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik