HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.06.14 23:36 Frissítve: 2018.06.15 00:54

NS: miért áll a Lenin-szobor, és ki vigyáz Bánhidiék kutyájára? – péntek

A Nemzeti Sport pénteki számából ajánljuk.

HIRDETÉS

 

Interjút adott lapunknak Magyarország oroszországi nagykövete, Balla János. A diplomata elmondta, mintegy nyolcszáz magyart várnak a világbajnokságra, összesen pedig hétszázezer külföldit. Ez nem kis szám, bár elmarad az eredetileg remélt egymillió látogatótól. Hogy ennek mi lehet az oka, s milyen jelentősége van a házigazdák számára a torna megrendezésének, valós-e a sokszor emlegetett terrorveszély, no és mit keres még mindig a Lenin-szobor a Luzsnyiki előtt – erről is beszélt a nagykövet.

Munkatársunk Szocsiban eljutott a spanyol válogatott sajtótájékoztatójára. A 2010-es vb-győztes, világsztárokkal teletűzdelt gárda önmagában is érdekes, hát még mostanság, amikor túl van a futballtörténelem egyik legfurcsább kapitányváltásán. A riporterekkel az új szakvezető, Fernando Hierro és a Real hátvédje, Sergio Ramos találkozott. Utóbbi nem titkolta, hogy a futballisták szerették volna, ha maradhat az éppen a királyi gárdához elszerződő Julen Lopetegui. Hogy mi minden hangzott el a sajtókonferencián, kiderül riportunkból.

Csak titokban remélt bravúrt produkált férfi kézilabda-válogatottunk azzal, hogy egy oda-vissza vágós párharcban legyőzte a vb-bronzérmes Szlovéniát, s kijutott a jövő évi, dán-német rendezésű világbajnokságra. Remekül zárta tehát az első évét a nemzeti csapat élén Ljubomir Vranjes szövetségi kapitány. A főállásban a Veszprém együttesét irányító szakember lapunknak elmondta, a siker egyik záloga az volt, hogy kialakult és helyreállt a korábban hiányolt egység a válogatottban. Hogy milyen lehet a folytatás, elolvashatják interjúnkban.

Sportkrém mellékletünk e heti vendége a Szeged és a kézilabda-válogatott óriása, Bánhidi Bence. A beálló őszintén mesélt gyermekkorának nehéz pillanatairól, és azt is felidézte, mikor döbbent rá, hogy számára a kézilabdázás jelenti a karriert. Jelenleg Szegeden a párjával él együtt, ahol közös kedvencük, Füli nem lehet velük. Hogy ki vigyáz manapság a labradorra, milyen tetoválás van a játékos alkarján, és melyek a kedvenc könyvei, sok egyéb más érdekesség mellett ezt is megtudhatják interjúnkból.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.19 00:32:53

Egyéb egyéni CSINTA SAMU

ALAPVONAL.A sportolók a nehéz feladatokkal járó kényelmetlenségek iránt is toleránsabbakká válnak, könnyebben lépnek ki komfortzónájukból. Ha egy-egy feladat igazán fontos számukra, hatalmas energiákat képesek mozgósítani.

2018.11.17 23:29:09

Egyéb egyéni CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Az olimpia a fő kérdés, az, hogy a NOB mit szólna egy, a legfényesebb csillagait vesztett sportághoz, amely a Phelps-érának köszönhetően jelenleg minden korábbinál nagyobb súlyt képvisel a játékokon.

2018.11.16 17:13:19

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

2018.11.15 13:47:44

Egyéb egyéni PÓR KÁROLY

INTERJÚ. „Sportértékről fölösleges is beszélni, a UFC üzleti vállalkozás” – S. Kovács Ádám a küzdősportokról, Mayweatherről.

2018.11.09 23:06:22

Egyéb egyéni CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Örüljünk, amíg egy lausanne-i irodában nem kezdenek olyan címmel kommünikét fogalmazni, hogy a „Következő olimpia érdeklődés hiányában elmarad.”

HIRDETÉS
HIRDETÉS