HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.06.14 23:36 Frissítve: 2018.06.15 00:54

NS: miért áll a Lenin-szobor, és ki vigyáz Bánhidiék kutyájára? – péntek

A Nemzeti Sport pénteki számából ajánljuk.

HIRDETÉS

 

Interjút adott lapunknak Magyarország oroszországi nagykövete, Balla János. A diplomata elmondta, mintegy nyolcszáz magyart várnak a világbajnokságra, összesen pedig hétszázezer külföldit. Ez nem kis szám, bár elmarad az eredetileg remélt egymillió látogatótól. Hogy ennek mi lehet az oka, s milyen jelentősége van a házigazdák számára a torna megrendezésének, valós-e a sokszor emlegetett terrorveszély, no és mit keres még mindig a Lenin-szobor a Luzsnyiki előtt – erről is beszélt a nagykövet.

Munkatársunk Szocsiban eljutott a spanyol válogatott sajtótájékoztatójára. A 2010-es vb-győztes, világsztárokkal teletűzdelt gárda önmagában is érdekes, hát még mostanság, amikor túl van a futballtörténelem egyik legfurcsább kapitányváltásán. A riporterekkel az új szakvezető, Fernando Hierro és a Real hátvédje, Sergio Ramos találkozott. Utóbbi nem titkolta, hogy a futballisták szerették volna, ha maradhat az éppen a királyi gárdához elszerződő Julen Lopetegui. Hogy mi minden hangzott el a sajtókonferencián, kiderül riportunkból.

Csak titokban remélt bravúrt produkált férfi kézilabda-válogatottunk azzal, hogy egy oda-vissza vágós párharcban legyőzte a vb-bronzérmes Szlovéniát, s kijutott a jövő évi, dán-német rendezésű világbajnokságra. Remekül zárta tehát az első évét a nemzeti csapat élén Ljubomir Vranjes szövetségi kapitány. A főállásban a Veszprém együttesét irányító szakember lapunknak elmondta, a siker egyik záloga az volt, hogy kialakult és helyreállt a korábban hiányolt egység a válogatottban. Hogy milyen lehet a folytatás, elolvashatják interjúnkban.

Sportkrém mellékletünk e heti vendége a Szeged és a kézilabda-válogatott óriása, Bánhidi Bence. A beálló őszintén mesélt gyermekkorának nehéz pillanatairól, és azt is felidézte, mikor döbbent rá, hogy számára a kézilabdázás jelenti a karriert. Jelenleg Szegeden a párjával él együtt, ahol közös kedvencük, Füli nem lehet velük. Hogy ki vigyáz manapság a labradorra, milyen tetoválás van a játékos alkarján, és melyek a kedvenc könyvei, sok egyéb más érdekesség mellett ezt is megtudhatják interjúnkból.

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.06.25 16:53:25

Egyéb egyéni THURY GÁBOR

A Kossuth-díjas rendező a Nemzeti Színház igazgatójaként is figyelemmel követi a sportot.

2017.07.20 19:49:21

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

KÉNYELEM. Alkalmasak minden lépcső akadálymentesítésére, családi házba, közintézményekbe is. (x)

2018.06.13 15:40:06

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Utazzon vonattal, kényelmesen, dugók nélkül a Balatonra!

2018.06.12 13:24:28

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

2018.06.09 23:23:34

Egyéb egyéni VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL Van, amikor hangtalanul üvöltesz a fájdalomtól, amikor az éles kövek átnyomják a cipőd talpát, és próbálják lemorzsolni a lábadról előbb a bőrt, idővel pedig már a húst is, és mégsem tudsz megállni, mert a lejtő mindig a cél felé vezető utat jelenti.

HIRDETÉS
HIRDETÉS