HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.05.17 23:14 Frissítve: 2018.05.17 23:26

NS: Lukács Viktóriáéknak ízlett a strucctojásrántotta – péntek

A Nemzeti Sport pénteki számából ajánljuk.

HIRDETÉS

 

Exkluzív interjút adott a Nemzeti Sportnak a Román Labdarúgó-szövetség elnöke. Razvan Burleanu is jelen volt Csíkszeredában a román és a magyar U15-ös válogatott mérkőzésén. A mindössze 33 éves sportvezető példaértékűnek mondta, ahogyan a magyar kormány megváltoztatta a törvényi hátteret, lehetővé téve a sport kiemelt támogatását. Beszélt arról is, milyennek látja a két ország futballkapcsolatait, milyen haszna lehet a feleknek a székelyföldi akadémiából, és miként igyekeznek változtatni a korábban feszült viszonyon. Reagált a kolozsvári klubot érő vádakra is.

Tizedik helyen végzett a Bundesligában a Hertha BSC. A berlini csapat tagjai, az elnöktől a stábtagokon át a futballistákig, Mallorcán pihenik ki az évad fáradalmait, Dárdai Pál onnan adott interjút lapunknak. A szakember szerint a tíz közé kerülés volt a cél a bajnokságban, ami reális vállalást jelentett, hiszen párhuzamosan az Európa-ligában is versenyeztek. Hogy a kettős terhelésnek milyen kockázatai vannak, arról Kölnben és Freiburgban sokat tudnának mesélni. A tréner pedig arról mesélt, milyen változásokat tervez a keretben, s milyen élményt jelentett, amikor először küldte pályára a felnőttek között Palkó fiát.

Sokáig emlékezetes versenyt produkált Barcelonában Romain Grosjean. A Haas F1-es pilótája nem sokkal a rajt után megpördült, de nem fékezte le az autóját, hanem próbált irányba fordulni, ám ezzel kiütötte a versenyből két ellenfelét is. A riválisok kemény kritikával illették a franciát, akinek a tehetsége nem kétséges, ugyanakkor kiszámíthatatlan a teljesítménye. Idén például öt futam után nulla ponttal áll. Hogy mi is lehet a probléma Grosjeannal, arra is igyekeztünk választ találni.

A Sportkrém e heti vendége Lukács Viktória. A Ferencváros válogatott kézilabdázója egy farmon nőtt fel, a kert végében struccokat tartottak. Egyszer kíváncsiságból megkóstolták, milyen a strucctojásból készült rántotta, s nem csalódtak, az ízvilága hasonló volt, mint a tyúktojásé, viszont egy darab is elég volt az egész család jóllakatásához. Viktória mesélt arról is, hogy fiatal játékosként egy alkalommal elfelejtette bevinni a Ferencváros edzésére a jelzőtrikókat, s amíg elment értük az öltözőbe, a többieknek büntetőköröket kellett futniuk.

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.05.20 00:51:42

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Inkább „kimozgom” magamból a feszültséget, mintsem hogy betokosodjon, s részemmé váljon a gyűlölet. A sport erre is jó módszer, tessék elhinni!

2018.05.17 13:02:46

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Ígéretesen induló karrier, zaklatás, bujkálás és félelem, maradandó hegek és az út a boldogságig.

2018.05.11 10:52:06

Egyéb egyéni RÁC BENEDEK BALÁZS

Identitásképző ragaszkodás a sport világában • Régen minden más volt. Még a klubhűség is.

2018.05.16 23:48:46

Egyéb egyéni KUN ZOLTÁN

ALAPVONAL. Tucatjával kerülgetnek a futók, amikor a budai rakpartra kanyarodva a piros lámpánál beszorulva kénytelen vagyok a zebrán megállni; nem lehet úgy átvinni a gyerkőcöket a nagyszülőkhöz, hogy a tízperces út alatt ne lássunk vagy harminc bringást; egyre több a tó- vagy folyóátúszó, hamar betelnek a túralétszámok, dagadnak az izmok a fitnesztermekben.

2018.05.11 23:12:50

Egyéb egyéni IGLÓI-NAGY ISTVÁN

ALAPVONAL. Vigyázni kell, sajnos mind gyakrabban olvashatunk a remélhetően mégis egészen elenyésző számú esetről, amikor … bácsi, netán … néni nem éppen a legmegfelelőbben értelmezi az edzői, oktatói szerepkört.

HIRDETÉS
HIRDETÉS