HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.02.14 23:36 Frissítve: 2018.02.14 23:37

NS: Lőw az elemzés mestere; Ambros Martín gondolkozik – csütörtök

A Nemzeti Sport csütörtöki számából ajánljuk.

 

Izgalmas, érdekes volt a szerda is a pjongcsangi téli olimpián. A rövid pályás gyorskorcsolyában is kiváló holland Jorien ter Mors most a nagypályás változatban lett aranyérmes, ugyancsak győzött a korábban zaklatási ügybe is keveredő hódeszkás Shaun White, s az is kiderült, hogy Liu Shaolin Sándor nehéz sorsolást kapott a szombati 1000 méteres negyeddöntőben. És persze még számos más érdekesség is történt, mi pedig mindenről beszámolunk.

A bajnoki címre hajtó Otigba Kenneth, a Ferencváros labdarúgócsapatának középhátvédje nem tulajdonít különösebb jelentőséget Lokomotiv Moszkva legyőzésének, ám örül, hogy a zöld-fehérek kapták a legkevesebb gólt az NB I-ben, ahogyan annak is, hogy Joseph Paintsil maradt. Borsi Gergely interjúja.

Két edzés között egy meccs, 17 évesen a nagyok között és gólok testvéri elosztásban – érdekes pillanatképek Pietsch Tibor tollából a spanyolországi felkészülését lezáró Videoton mindennapjairól.

Lőw Zsolt, az RB Leipzig másodedzője ezúttal is aprólékosan feltérképezte az aktuális ellenfelet, csakhogy a Napolin szinte lehetetlen fogást találni, ám ha sikerül, olasz módjára ünnepel, árulta el lapunknak a lipcseiek másodedzője.

Egyelőre semmi sem dőlt el: sem az, hogy marad, sem az, hogy távozik Ambros Martín a Győri Audi ETO női kézilabdacsapatának kispadjáról. Az viszont tény, hogy tárgyal az orosz Rosztov-Don együttesével. Bálint Mátyás írása.

A magyar női kosárlabda-válogatott szavakkal kifejezhetetlen izgalmak után legyőzte Litvániát, s nagyon közel került ahhoz, hogy ismét kijusson az Európa-bajnokságra. Kollégáink természetesen ott voltak a nagy győzelemnél.

2019.01.20 00:17:09

Egyéb egyéni BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Annak, hogy napjaink fiataljai az emberiség sokáig öröknek és egyetemesnek hitt, újabban azonban jórészt feledésre ítélt értékeit, értékrendjeit, erényeit, együttélési szabályait megismerjék, a bőrükön érezzék és agyukba, lelkükbe véssék, leghatékonyabb eszköze a szervezett formában űzött sport.

2019.01.09 18:33:09

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Judd Trump, Stuart Bingham, Luca Brecel és Jack Lisowski a Gerevich-sportcsarnokban mutatja meg tudását.

2019.01.17 00:20:46

Egyéb egyéni CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Mindegy, hogy az óceán melyik partján robbant ki a három legnagyobb doppingbalhé (THG, Armstrong, Rusada) – egyik rendszer sem pozitív minták miatt dőlt meg, hanem mert valaki borított belülről.

2019.01.15 23:48:00

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Ritkán hallunk munka közben megsérült bankárról vagy pékről, s általában az operaénekesnek sem a színpadon, ária közben megy el örökre a hangja. A profi pályafutás kényszerű befejezése kétségkívül nagy trauma, ám ha a versenyzőnek van civil »menekülő útvonala«, legalább félig kész terve a hogyan továbbra, túlélhető.

2019.01.15 10:44:13

Egyéb egyéni nemzetisport.hu