HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2017.12.15 23:39 Frissítve: 2017.12.15 23:49

NS: Korhut remek döntést hozott; Balogh Balázs Tokióban – szombat

A Nemzeti Sport szombati számából ajánljuk.

HIRDETÉS

 

 

Remek döntést hozott Korhut Mihály, amikor az izraeli Hapoel Beer-Sevához szerződött. A válogatott hátvéd teljesítményét elismeri a klubvezetőség, bizonyíték erre, hogy már az ősszel 2021-ig meghosszabbították a szerződését. A lapunknak adott interjúban a futballista elmondta, nagyon örült, amikor kiderült, hogy csapata a nyári BL-selejtezőben a Bp. Honvéddal került szembe, hiszen így hivatalból hazatérhetett. Beszélt arról is, mi lehet az oka annak, hogy olyan nehéz érvényesülniük a magyar futballistáknak külföldön, s megosztotta velünk az első benyomásait az új szövetségi kapitányról is.

Az Európai Parlament egyik alelnöke egy magyar politikus, Járóka Lívia. A szociálantropológus-kutató itthon és Brüsszelben is elszánt küzd a mélyszegénységben élők felemeléséért. Hatalmas tömegről, európai szinten majdnem 100 millió emberről van szó. A képviselőnő három évvel ezelőtt hívta életre a saját nevét viselő tehetségmentő-egyesületet, ennek égisze alatt működik a hajdani Vasas-legendáról, Farkas Jánosról elnevezett program. Utóbbi a futball révén igyekszik bevonni és benntartani a hátrányos helyzetű fiatalokat az oktatási rendszerben, majd eljuttatni őket a munkaerőpiacra. Hogy miként néz ki mindez a gyakorlatban, s melyek a buktatók, az is kiderül írásunkból.

Balogh Balázs neve hét éven át összeforrt az Újpesttel, a legutóbbi szezont követően mégis váltott, és a Puskás Akadémiához igazolt. Felcsúton nemcsak új környezetbe, új szerepkörbe is került, hiszen edzője, Pintér Attila a védelem bal oldalán számol vele. Igaz, első válogatottsága alkalmával, Észak-Írország ellen is ezen a poszton játszott – akkor épp Pintér volt a szövetségi kapitány. Hogy miként élte meg új csapata hullámzó őszi teljesítményét a 27 esztendős labdarúgó, s mit keres éppen Tokióban, azt is megtudják cikkünkből.

Szinte hihetetlen, mégis igaz: Madridban egy Barcelona-ikont ünnepeltek ezen a héten. Mégpedig egy magyar klasszist, Kubala Lászlót, aki játékosként és edzőként is örökre beírta nevét a sportág történelemkönyvébe. Nem meglepő tehát, hogy az ünnepségen a spanyol szövetség is képviseltette magát, s megjelent egy hajdani Real-játékos, Vicente del Bosque is. A remek középpályás egykor labdarúgója volt Kubalának a válogatottban, rengeteget tanult tőle. Lapunknak arról is mesélt, volt-e akkoriban spanyol–katalán ellentét a csapaton belül, s azt is elárulta, miért nem járt az utóbbi időben a Real Madrid stadionjában.

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.07.13 15:06:14

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Varga Roli, Szász Kitti és Kálnoki-Kis Dávid megmutatta az övét és leesett az állunk! (X)

2018.07.13 14:02:59

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Az idei nemzetközi eredmények alapján a magyarok közül öten is a világ élmezőnyéhez tartoznak.

2018.07.12 15:53:55

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Több mint harminc sportág közül lehet választani a legsportosabb nyári fesztiválon.

2018.07.05 21:35:51

Egyéb egyéni GALAMBOS DÁNIEL, TUMBÁSZ HÉDI (fotó)

Juhász Adrián besegít a családi gazdaságba, míg a szabadidejét igyekszik kislányával, Dézivel tölteni.

2018.07.02 00:25:56

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL A megalomániával az a baj, hogy önmozgása van. Ha a pénz, tehát az üzlet szempontjai vezérlik, esély sincs a megálljra. A futball a legjobb példa rá.

HIRDETÉS
HIRDETÉS