HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.07.09 23:12 Frissítve: 2018.07.09 23:31

NS: Júlio Baptista Dél-Amerika leszerepléséről, Bölöni a francia–belgáról – kedd

A Nemzeti Sport keddi számából ajánljuk.

HIRDETÉS

 

 

A világbajnokság egyik legnagyobb csatája következik kedd este: az első elődöntőben a franciák és a belgák mérkőznek meg. A jelenleg az Antwerp szakmai munkáját irányító Bölöni László dolgozott Belgium mellett Franciaországban is, jól ismeri mindkét ország labdarúgását, ráadásul a két válogatottból összesen három futballista megfordult a keze alatt is. Hogy a magyar származású, 108-szoros román válogatott szakember melyik gárdát tartja esélyesebbnek a fináléba kerülésre, s szerinte mi dönthet a szentpétervári összecsapáson, kiderül összeállításunkból.

A korábbi brazil válogatott futballista, Júlio Baptista a FIFA vb-nagyköveteként látogatott el Oroszországban. A moszkvai Vörös téren labdázgatott kicsit néhány szerencsés kisgyerekkel, majd válaszolt a sajtó, így kiküldött munkatársunk kérdéseire is. A többek között a Real Madridban, az Arsenalban és az AS Romában is megforduló futballista kifejtette, szerinte miért nem jutott be egyetlen dél-amerikai válogatott sem a vb-n a legjobb négy közé, s arról is beszélt, szükség lesz a jövőben a kapitány, Tite munkájára és Neymar futballjára az ötszörös világbajnoknál.

Miközben a világ az oroszországi vb-re figyel, a magyar csapatok kénytelenek megkezdeni szereplésüket az európai kupaporondon. Pontosabban a BL és az El selejtezőjében. Elsőként a Mol Vidi mutatkozik be, amely néhány éve még könnyed ujjgyakorlatként várhatta volna a Dudelange elleni találkozót, ám mióta a válogatott kínos vereséget szenvedett Luxemburgban, megtanultuk tisztelni a nagyhercegség futballját is. Munkatársunk a helyszínről számolt be arról, miként is várják odakint a mérkőzést.

Babos Tímea személyében először van világranglistát vezető játékosa a magyar teniszsportnak. A soproni versenyző hétfőtől a női párosok ranglistájának élén áll majd, függetlenül attól, miként végez párjával, a francia Kristina Mladenoviccsal az angol nyílt nemzetközi bajnokságon. Amúgy Wimbledonban is kiválóan menetel az egyre sikeresebb duó, immár a negyedöntőben állomásozik.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.19 00:32:53

Egyéb egyéni CSINTA SAMU

ALAPVONAL.A sportolók a nehéz feladatokkal járó kényelmetlenségek iránt is toleránsabbakká válnak, könnyebben lépnek ki komfortzónájukból. Ha egy-egy feladat igazán fontos számukra, hatalmas energiákat képesek mozgósítani.

2018.11.17 23:29:09

Egyéb egyéni CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Az olimpia a fő kérdés, az, hogy a NOB mit szólna egy, a legfényesebb csillagait vesztett sportághoz, amely a Phelps-érának köszönhetően jelenleg minden korábbinál nagyobb súlyt képvisel a játékokon.

2018.11.16 17:13:19

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

2018.11.15 13:47:44

Egyéb egyéni PÓR KÁROLY

INTERJÚ. „Sportértékről fölösleges is beszélni, a UFC üzleti vállalkozás” – S. Kovács Ádám a küzdősportokról, Mayweatherről.

2018.11.09 23:06:22

Egyéb egyéni CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Örüljünk, amíg egy lausanne-i irodában nem kezdenek olyan címmel kommünikét fogalmazni, hogy a „Következő olimpia érdeklődés hiányában elmarad.”

HIRDETÉS
HIRDETÉS