nemzetisport.hu 2016.10.19 00:10 Frissítve: 2016.10.19 00:10

NS: húsz percet kapott Nikolics a szentélyben – szerda

A Nemzeti Sport szerdai számából ajánljuk:

 

Szerdai számunkban három oldalt szentelünk a Bajnokok Ligájának: egyet a kedd esti mérkőzéseknek Realostól, Nikolicsostól, kettőt pedig a szerdaiaknak, tele érdekességgel. Kiderül például, hogy miben különbözött a barcelonai (és oda most a Manchester City edzőjeként visszatérő) és a müncheni Guardiola, és az is, mit köszönhet Nolito, a City klasszisa Luis Enriquének, és mi köze ennek a kólához és a süteményhez.

Ronaldinho Magyarországon járt, ezt lehet tudni – kollégánknak viszont azt is elárulta, kit hívna ki teqballban, és azt is, hogy minden idők legjobb brazil labdarúgói közé sorolja-e magát.

A magyar futballt sem engedjük el: Halmosi Péter, a Haladás veteránja elárulta Pietsch Tibornak, mi hajtja még harminchét évesen, és azt is, miért őrül meg, amint pályára lép, és valójában mennyire is őrült...

Most jó Vasas-drukkernek lenni: Voleszák Gábor kibaktatott a Fáy utcába, és megnézte, milyen is a hangulata a stadionnak egy edzésen. Boldog a portás és a mezei drukker, és boldog Michael Oenning is, akiről azt is megtudhatjuk, kivágja és kiragasztja-e a tabellát.

Diósgyőrben egy fokkal kisebb a boldogság, érthetően, de mint Novothny Soma elmondta, az NB I sereghajtójának jót tett a szinte osztálykirándulás jellegű négynapos edzőtábor, ahol térerő nem volt, mentálhigiénés szakember viszont igen...

Bármennyire is felszálló ágban van a magyar férfi kosárlabdázás, azért van még hová tovább lépni, amit a Szolnok például a maga bőrén kényszerült megtapasztalni Athénban, a Bajnokok Ligája első fordulójában. Fazekas Zoltán a helyszínen látta, mennyire más szinten tartanak a görögök.

Megkezdődött az asztaliteniszezők egyéni Európa-bajnoksága Budapesten, méghozzá kiváló magyar eredményekkel – helyszíni riportunkból kiderül, hogy a nap hőstettét végrehajtó, egy négyszeres Európa-bajnokot legyőző Majoros Bence mire gondolt a diadal után.

Novembertől Likér Péter irányítja az olimpiai bajnok Szabó Gabriella edzéseit – de ki az ördög az a Likér Péter? Pircs Anikó interjújából megismerhetik a fiatal szlovákiai szakembert, akinek nagy tervei vannak, de tudja, milyen nehéz fába vágta a fejszéjét.

Szerdán Hajrá, foci! mellékletünk az aktuális. Megemlékezünk benne a Tatabánya sátáni anyagi helyzetéről, és arról, reménykednek-e még a játékosok a pénzhez jutásban, bemutatjuk a Majos–Bonyhád örökrangadót, és a Békés megyei harmadosztályban vitézkedő, de az emlékeket is őrző mezőberényieket.

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.06.21 08:38:45

Egyéb egyéni MÉRŐ LÁSZLÓ

„Minden igazán nagy sakkozó valójában bunyózni szeret a sakktáblán.”

2017.06.18 23:57:47

Egyéb egyéni SZABÓ LÁSZLÓ

NS-VÉLEMÉNY. Milyen szép a nyelvünk, milyen kifejezően köt össze két szót egy hivatássá: testnevelő.

2017.06.16 23:54:32

Egyéb egyéni CSINTA SAMU

NS-VÉLEMÉNY. A felháborodott nézők sem ülnek azonban karba tett kézzel, internetes aláírásgyűjtést indítottak. „Tévéközvetítést az olimpiákról anyanyelven, határok nélkül!” – hangzik az akció szlogenje.

2017.06.16 15:29:06

Egyéb egyéni KOÓS LEVENTE

Olvassa el írásainkat az 56-os emlékévvel kapcsolatban!

2017.06.16 16:25:13

Egyéb egyéni THURY GÁBOR

Olvassa el írásainkat az 56-os emlékévvel kapcsolatban!