NS Hosszabbítás: mint jin és jang – a Liu fiúk titkai

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.27. 22:59
null
(Fotó: Tumbász Hédi)
A Nemzeti Sport szombati számában megjelenő Hosszabbítás-mellékletből ajánljuk.

Csaknem mindenki tudja, hogy Magyarország első téli olimpiai bajnokait tisztelhetjük bennük. Azt már kevesebben, hogy a kínai apától és magyar anyától származó testvérek olyanok, mint a tűz és a víz. Tökéletesen ellentétes egyéniségek, akik ugyanakkor ki is egészítik egymást és mindig számíthatnak egymásra. Mint jin és jang.

Ha meg szeretné ismerni a rövid pályás gyorskorcsolyázás sztárjainak számító Liu testvéreket, többet megtudni gyerekkorukról, szokásaikról, tulajdonságaikról, akkor olvassa el a Nemzeti Sport szombati, Hosszabbítás című mellékletében megjelenő páros interjút Liu Shaolin Sándorral és Liu Shaoanggal. A Liu fiúk egy napját Kovács Erika és Tumbász Hédi követte végig.

És a Hosszabbításban még olvashat arról, hogy…

…Magyarország egyetlen Európa-bajnok többpróbázója elszakadt az atlétikától és szerinte az élsport félelmet, szorongást generál. A 40 éve Eb-aranyat nyerő Papp Margitot Vincze Szabolcs köszöntötte 70. születésnapján.

…hazánk egyik legeredményesebb úszója otthonosan mozog a fotóművészet világában. Az amatőr fotósból lassan profivá érő Cseh Lászlót Csillag Péter és Tumbász Hédi tárlatvezetésre is elkísérte a Műcsarnokba.

…milyen volt a magyar röplabda, amikor még a válogatottban 16 évesen, orvosi külön engedéllyel bemutatkozó Bánhegyiné Radó Lucia kedvéért jártak meccsre az emberek. Roska Emese Boglárka faggatta a NIM csapatával BEK-et nyerő klasszist.

…sohasem volt főállású tornaedző, mégis felfedezett és kinevelt két olimpiai bajnokot Röck Samu. A Borkai Zsoltot és Csollány Szilvesztert útjára indító Röck Samuval Jocha Károly beszélgetett.

…miben különbözött az 1950-es maracanazo és a 2014-es mineirazo? A futball-vb-k legemlékezetesebb mérkőzéseit felidéző sorozatunk 3. részét Thury Gábor írta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik