NS Hosszabbítás: Magyar Játékok? Miért is ne?!

Vágólapra másolva!
2018.08.18. 13:29
A Nemzeti Sport szombati számában megjelenő Hosszabbítás-mellékletből ajánljuk.

Lassan egy éve már, hogy lapunk hasábjain felvetettük: rendezzük meg az első és egyben hagyományt teremtő Magyar Játékokat. Lassan egy éve már, hogy lapunk hasábjain felvetettük: rendezzük meg az első és egyben hagyományt teremtő Magyar Játékokat.

„Gondoljanak csak bele – írtuk akkor –, négyévente összejönnénk, és együtt ünnepelnénk a magyarságunkat, azt, hogy bárhová sodort bennünket az élet, bármit is gondolunk a világról, jobbról vagy balról nézzük a dolgokat, ugyanaz a gyökerünk, az anyanyelvünk, a nemzeti identitásunk. A Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak benyújtott pályázatban szereplő létesítmények egy része már áll, egy részét az elkövetkező években felépítjük. Van sportarénánk, uszodánk, sportcsarnokunk, lesz futball-, atlétikai és kerékpáros-stadionunk, ne mondja nekem senki, hogy ezekre nem lenne érdemes olyan multisporteseményt alapozni, amely ugyan nem olimpia, mégis különleges, csak a miénk, s ami négyévente újra meg újra megtöltené a lelátókat.”

A ma még csak a gondolatainkban létező Magyar Játékok kapcsán Szűcs Miklós készített minden részletre kiterjedő összeállítást a világ nagy multisport-eseményeiről – a Nemzetközösségi Játékoktól, a Frankofón Játékokon át egészen a Maccabi Játékokig.

És a Hosszabbításban még olvashat arról is, hogy…

Görbicz Anita Tokió előtt akár meg is gondolhatja magát, és elfogadhatja a meghívót a válogatottba.

Gera Zoltán hogyan tért újra meg újra vissza súlyos sérülései után, és miként sikerült majdnem negyvenéves koráig eltolnia pályafutása befejezését.

…mitől vált kultikus hellyé az a budai étterem, amelynek egyik legnevesebb törzsvendége Szepesi György volt.

…miként szerepelhet három testvér egy atlétikai pályán, avagy az Ingebrigtsen, a Borlée és a Luik család is triplán képviseltette magát a berlini Eb-n.

…kinek szurkol a Kowalsky meg a Vega frontembere, Balázs Gyula, és hogyan írt dalt a női kézilabda ifi-vb-re.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik