NS Hosszabbítás: 1956-ra emlékezünk – sorsfordító napok

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.10.21. 23:01
null
Szombaton a Hosszabbítás-mellékletünkben az 56-os hősökre emlékezünk
A Nemzeti Sport szombati számában megjelenő mellékletből ajánljuk.


Tudta, …

…hogyan veszítette életét a forradalom alatt Hegedüs István, Nagy József és Szórádi Tibor, akiknek nevét a Testnevelési Egyetem falán emléktábla őrzi?

…miként ragadt külföldön a legjobb magyar labdarúgókat felvonultató Honvéd, s hogyan vezetett ez az Aranycsapat széteséséhez?

…hogy volt egyszer egy mesés ifiválogatott, s a Puskás-utódoknak kikiáltott játékosok miért széledtek szét a szélrózsa minden irányába?

…hogy Hollandia, Spanyolország és Svájc szolidaritást vállalt a kis Magyarországgal, amelyet eltiport a szovjet nagyhatalom, s ezért bojkottálta a melbourne-i olimpiát?

…hogy miközben Amszterdamban a velünk szimpatizáló hollandok megtámadták a Holland Kommunista Párt épületét, a már a melbourne-i olimpiai faluban tartózkodó legjobb holland sportolókat hazarendelték?

…mitől vált világszerte ismertté és jelképessé a »melbourne-i vérfürdő« címen elhíresült magyar–szovjet vízilabda-mérkőzés képsora, a medencéből kimászó magyar játékos, Zádor Ervin véres arca?

…miért döntött az itthonról kapott kétségbeejtő hírek ellenére a hazatérés mellett két korszakos bajnok, az úszó Székely Éva és a tornász Köteles Erzsébet?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik