NS: felidézett futballbunyó; mexikói színház a lelátón – hétfő

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.17. 23:09
A Nemzeti Sport hétfői számából ajánljuk.

A labdarúgó-vb negyedik napján is különböző helyszínekből jelentkeztek az Oroszországból tudósító kollégáink:
A labdarúgó-vb negyedik napján is különböző helyszínekből jelentkeztek az Oroszországból tudósító kollégáink:

Csillag Péter kollégánk Volgográd felé vette az irányt, csekély tizennyolc és fél órás vonatozás után megérkezett a Tunézia–Anglia csoportmérkőzés helyszínére. Miután az angol válogatottal együtt menetrendszerűen érkeznek a rettegett szigetországi szurkolók is, a futballcsata a stadionon kívül események miatt szintén fókuszba helyezhető – főmunkatársunk olyasvalakivel beszélgetett, aki két esztendeje a franciaországi Eb-n ott volt a nagy orosz–angol futballbunyó helyszínén.

Szeli Mátyás két futballkultúra nagy csatáját élvezhette és elemezhette a helyszínen: a Németország–Mexikó csoportmérkőzés eseményeit jegyzetelhette. A címvédő németek szereplése azért is kerülhet a figyelem középpontjába, mert Joachim Löw válogatottjában – kivételesen – az oroszországi torna előtt nem volt minden olyan gördülékeny, mint az előző időszakban, hiszen a csapat egyik legfontosabb alakja, a kapus Manuel Neuer súlyos sérülés után állt vissza a gólvonal elé. A mexikóiak ugyanakkor lazára vették a figurát: a szurkolók több színházi előadásra is elegendő maskarában vonultak a mérkőzés helyszínére.

A nemzetisport.hu olvasóit szinte a nap huszonnégy órájában tudósító Ilku Miklós figyelmét is felkeltette a hír, hogy a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) hihetetlen szigorral kezeli a mérkőzések közvetítésével kapcsolatos részleteket. Az internetes sajtót bejárta a kép, amelyen szaúdi futballrajongók néznek egy moziteremhez hasonlatos helyen meccset, a probléma az, hogy egy kalóztelevízió adása révén tehették meg.

Emellett természetesen a nap minden mérkőzéséről beszámolunk, olvashatnak reakciókat, véleményeket, elemzéseket, statisztikát, és persze a három hétfői mérkőzésre is előre tekintünk. A vb-n túl is van élet, éppen ezért foglalkozunk a férfi kosárlabdázók hétfői bajnoki döntőjével, Roger Federer újabb tornagyőzelmével és a hungaroringi kamion Eb-futam vasárnapi eseményeivel is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik