HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.08.10 23:33 Frissítve: 2018.08.11 00:59

NS: búcsú két legendától; Bajinak nem jött ki a lépés – szombat

A Nemzeti Sport szombati számából ajánljuk!

HIRDETÉS

 

Két megrendítő haláleset is jutott a pénteki napra. Elhunyt az első magyar olimpiai kajak-kenu aranyérmet szerző páros tagja, Fábián László. A 82 évet élt sportember 1956-ban Melbourne-ben diadalmaskodott K–2 10 000 méteren Urányi Jánossal. Visszaemlékezésünkből kiderül, hogy „Öcsi”, mert a sportágban mindenki így hívta, ízig-vérig csapatember volt. A másik elhunyt Fazekas Árpád, őt a Bayern München labdarúgócsapata történetének ötödik legjobb kapuvédőjének szavazták meg. A „Magyar Macska” nem csupán nagyszerű sportoló, de remek ember is volt, ahogyan ez az őt jól ismerő futballisták visszaemlékezéséből kiderül.

Nagy reményekkel vártuk a berlini atlétikai Európa-bajnokságon a férfi 110 méteres gátfutás döntőjét, ahol rajthoz állt Baji Balázs is. A magyar atlétának azonban ez alkalommal nem jött ki a lépés, s csak a nyolcadik helyen ért célba. A versenyt követően nyilatkozott helyszíni tudósítóknak, s elmondta: egyetlen pozitívuma a napnak, hogy zsinórban harmadszor lett finalista a kontinensbajnokságon. Hogy mikor érezte meg, hogy ezen az estén nem terem számára babér, elolvashatják berlini beszámolónkban.

Exkluzív interjút adott lapuknak Jutta Kleinschmidt, aki azzal írta be a nevét a tereprali történelemkönyvébe, hogy első nőként diadalmaskodott a híres-nevezetes Dakar ralin. A diadalig igencsak rögös út vezetett; a kalandokat kedvelő hölgy első nekifutásra már az előtt balesetet szenvedett Algériában, hogy elérte volna az aktuális szakaszt. Ennek ellenére nem adta fel, megküzdött az álmáért. Hogy mi minden történt vele, s milyen szerepkörben jelent meg a HunGarian Baján, kiderül írásunkból.

Hosszabbítás mellékletünk egyik vendége Kovács Kálmán, aki számos jeles futballsiker részese volt. Játszott az 1984-ben ifjúsági Európa-bajnokságot nyerő válogatottban, ott volt a mexikói vb-re kijutó együttesben, bajnokságokat nyert a Bp. Honvéddel, s kétszer lett második a francia bajnokság góllövőlistáján Jean-Pierre Papin mögött. A remekül cselező csatár mostanság testnevelő tanárként dolgozik, ám cikkünkből kiderül, egyáltalán nem tett le arról, hogy egyszer újra edzőként bizonyítson.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.12.10 23:12:57

Egyéb egyéni SZÖLLŐSI GYÖRGY

ALAPVONAL. Nálunk sem a hazai futball sajátosságaihoz igazodó, sem a profi világban másutt működő nyugdíjrendszer nem létezik.

2018.12.07 14:36:24

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Év végén is pörög az ingatlanpiac, ám a vásárlással még nincs elkésve. Íme a legfontosabb tippek! (x)

2018.12.03 21:22:38

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A pályázat beadásának határideje: 2018. december 15., szombat éjfél.

2018.12.03 13:54:56

Egyéb egyéni CSILLAG PÉTER

„A spájzban csináltam a varázslatot” – interjú a magyar sportfotózás nagy öregjével, a nyolcvanéves Farkas Józseffel.

2018.12.01 10:46:34

Egyéb egyéni CSILLAG PÉTER

Az országtérképpel együtt az erdélyi és a magyar sportélet viszonyai is alaposan átrajzolódtak.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS