HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.08.10 23:33 Frissítve: 2018.08.11 00:59

NS: búcsú két legendától; Bajinak nem jött ki a lépés – szombat

A Nemzeti Sport szombati számából ajánljuk!

HIRDETÉS

 

Két megrendítő haláleset is jutott a pénteki napra. Elhunyt az első magyar olimpiai kajak-kenu aranyérmet szerző páros tagja, Fábián László. A 82 évet élt sportember 1956-ban Melbourne-ben diadalmaskodott K–2 10 000 méteren Urányi Jánossal. Visszaemlékezésünkből kiderül, hogy „Öcsi”, mert a sportágban mindenki így hívta, ízig-vérig csapatember volt. A másik elhunyt Fazekas Árpád, őt a Bayern München labdarúgócsapata történetének ötödik legjobb kapuvédőjének szavazták meg. A „Magyar Macska” nem csupán nagyszerű sportoló, de remek ember is volt, ahogyan ez az őt jól ismerő futballisták visszaemlékezéséből kiderül.

Nagy reményekkel vártuk a berlini atlétikai Európa-bajnokságon a férfi 110 méteres gátfutás döntőjét, ahol rajthoz állt Baji Balázs is. A magyar atlétának azonban ez alkalommal nem jött ki a lépés, s csak a nyolcadik helyen ért célba. A versenyt követően nyilatkozott helyszíni tudósítóknak, s elmondta: egyetlen pozitívuma a napnak, hogy zsinórban harmadszor lett finalista a kontinensbajnokságon. Hogy mikor érezte meg, hogy ezen az estén nem terem számára babér, elolvashatják berlini beszámolónkban.

Exkluzív interjút adott lapuknak Jutta Kleinschmidt, aki azzal írta be a nevét a tereprali történelemkönyvébe, hogy első nőként diadalmaskodott a híres-nevezetes Dakar ralin. A diadalig igencsak rögös út vezetett; a kalandokat kedvelő hölgy első nekifutásra már az előtt balesetet szenvedett Algériában, hogy elérte volna az aktuális szakaszt. Ennek ellenére nem adta fel, megküzdött az álmáért. Hogy mi minden történt vele, s milyen szerepkörben jelent meg a HunGarian Baján, kiderül írásunkból.

Hosszabbítás mellékletünk egyik vendége Kovács Kálmán, aki számos jeles futballsiker részese volt. Játszott az 1984-ben ifjúsági Európa-bajnokságot nyerő válogatottban, ott volt a mexikói vb-re kijutó együttesben, bajnokságokat nyert a Bp. Honvéddel, s kétszer lett második a francia bajnokság góllövőlistáján Jean-Pierre Papin mögött. A remekül cselező csatár mostanság testnevelő tanárként dolgozik, ám cikkünkből kiderül, egyáltalán nem tett le arról, hogy egyszer újra edzőként bizonyítson.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.10.18 23:03:24

Egyéb egyéni BOBORY BALÁZS

NS-VÉLEMÉNY. Tokióban, Párizsban megkaphatjuk a bizonyítékot is.

2018.10.17 23:08:43

Egyéb egyéni CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Ideális körülmények között a sportpszichológusnak itt már vastagon benne kellene lennie a történetben. Leginkább azzal, hogy tudatosítsa a sportolóban: a sérüléssel és fájdalommal kapcsolatos érzései, gondolatai teljesen normálisak, a sikeres rehabilitáció részét képezik. Hasonló asszisztenciában azonban egyelőre kevesen részesülnek.

2018.10.17 00:00:47

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Nyilván sporteseményen önként munkálkodni más tétel, mintmondjuk százhetven éve, 1848-ban a haza hívására – »Kossuth Lajos azt üzente...« – magunktól bevonulni a honvédség lobogója alá.

2018.10.17 13:34:33

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Negyvenkilencedik alkalommal adták át az Élen a sportban, élen a tanulásban kitüntető címet az iskolában és a versenypályán egyaránt kiemelkedően teljesítő fővárosi fiataloknak. A díj üzenete az évek során nem változott: az iskola és versenysport összehangolása a diákok, az edzők, a szülők és a tanárok számára egyaránt fontos feladat. Jövőre a jubileumi dijátadó egybeesik majd a Budapest, Európa sportfővárosa programsorozatával.

2018.10.15 23:42:43

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. A búcsú ne feltétlenül szép legyen, inkább – megnyugtató. Mert a virágcsokrokkal, a vázákkal, a névre szóló mezekkel tele a padlás, a lelátóról érkező vastaps is megszokott, ám az már kevésbé, hogy az egykori klasszis valóban érezze a törődést, a megbecsülést.

HIRDETÉS
HIRDETÉS