HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.08.10 23:33 Frissítve: 2018.08.11 00:59

NS: búcsú két legendától; Bajinak nem jött ki a lépés – szombat

A Nemzeti Sport szombati számából ajánljuk!

HIRDETÉS

 

Két megrendítő haláleset is jutott a pénteki napra. Elhunyt az első magyar olimpiai kajak-kenu aranyérmet szerző páros tagja, Fábián László. A 82 évet élt sportember 1956-ban Melbourne-ben diadalmaskodott K–2 10 000 méteren Urányi Jánossal. Visszaemlékezésünkből kiderül, hogy „Öcsi”, mert a sportágban mindenki így hívta, ízig-vérig csapatember volt. A másik elhunyt Fazekas Árpád, őt a Bayern München labdarúgócsapata történetének ötödik legjobb kapuvédőjének szavazták meg. A „Magyar Macska” nem csupán nagyszerű sportoló, de remek ember is volt, ahogyan ez az őt jól ismerő futballisták visszaemlékezéséből kiderül.

Nagy reményekkel vártuk a berlini atlétikai Európa-bajnokságon a férfi 110 méteres gátfutás döntőjét, ahol rajthoz állt Baji Balázs is. A magyar atlétának azonban ez alkalommal nem jött ki a lépés, s csak a nyolcadik helyen ért célba. A versenyt követően nyilatkozott helyszíni tudósítóknak, s elmondta: egyetlen pozitívuma a napnak, hogy zsinórban harmadszor lett finalista a kontinensbajnokságon. Hogy mikor érezte meg, hogy ezen az estén nem terem számára babér, elolvashatják berlini beszámolónkban.

Exkluzív interjút adott lapuknak Jutta Kleinschmidt, aki azzal írta be a nevét a tereprali történelemkönyvébe, hogy első nőként diadalmaskodott a híres-nevezetes Dakar ralin. A diadalig igencsak rögös út vezetett; a kalandokat kedvelő hölgy első nekifutásra már az előtt balesetet szenvedett Algériában, hogy elérte volna az aktuális szakaszt. Ennek ellenére nem adta fel, megküzdött az álmáért. Hogy mi minden történt vele, s milyen szerepkörben jelent meg a HunGarian Baján, kiderül írásunkból.

Hosszabbítás mellékletünk egyik vendége Kovács Kálmán, aki számos jeles futballsiker részese volt. Játszott az 1984-ben ifjúsági Európa-bajnokságot nyerő válogatottban, ott volt a mexikói vb-re kijutó együttesben, bajnokságokat nyert a Bp. Honvéddel, s kétszer lett második a francia bajnokság góllövőlistáján Jean-Pierre Papin mögött. A remekül cselező csatár mostanság testnevelő tanárként dolgozik, ám cikkünkből kiderül, egyáltalán nem tett le arról, hogy egyszer újra edzőként bizonyítson.

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.08.12 10:57:59

Egyéb egyéni THURY GÁBOR

Példaértékű hitét, kitartását a Küldetés című filmből ismerhettük meg.

2018.08.14 19:49:15

Egyéb egyéni M. G.

Az új-zélandi ritmikus gimnasztikázó, Katherine Paton működő vese nélkül is folytatta élsportolói karrierjét.

2018.08.08 23:44:25

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. A szaunáról szintén órákat tudnék mesélni, például próbáljon meg valaki ugrókötelezni nyolcvan fokban…

2018.08.08 16:09:51

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Legyél te is sportújságíró, tanulj nálunk a legjobbaktól! A TE és az MSÚSZ közös képzése az NS kiadójának közreműködésével.

2018.08.05 23:51:46

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. A sportelit legjobbjai csak a szó fizikai értelmében (rágás, nyelés, emésztés) esznek, egyébként pedig táplálkoznak. Ráadásul csak kevéssé bízva a természet, a test erejében, még ki is egészítik a táplálkozásukat.

HIRDETÉS
HIRDETÉS