Női sakk Eb: két magyar versenyző kijutott a vb-re

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.04.22. 21:27
Hoang Thanh Trang a 13., Gara Anita pedig a 14. helyen végzett a rigai női sakk Európa-bajnokságon, ezzel mindketten részvételi jogot szereztek a jövő évi, kieséses rendszerű világbajnokságra.

Győzött a grúz Nana Dzagnidze, míg az orosz Alekszandra Gorjacskina lett a második, honfitársa, Alisza Galljamova pedig a harmadik a 11 fordulós, svájci rendszerű viadalon.

A sakkblog.hu beszámolója szerint Gara Anita bravúros hajrával érte el a vb-részvételt jelentő 14. helyet. A hetedik fordulóban elszenvedett veresége nem szegte kedvét, napról napra javított a helyezésén. A korábbi Európa-bajnok török Ekaterina Atalik, majd az ukrán Anna Muzicsuk legyőzése nagy fegyvertény volt, ahogy a zárónapi döntetlenje is az orosz Katyerina Lahnóval szemben.

A 2013-ban Európa-bajnok Hoang Thanh Trang továbbjutása elvileg papírforma volt, de nehéz helyzetbe került azzal, hogy két remivel kezdett. Így a vége felé rangadókon kellett megvédenie a továbbjutási esélyét. Ezt szombaton az örmény Elina Danieljan elleni döntetlennel harcolta ki.

Az Eb-ről 14-en jutottak ki a vb-re.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik