Női asztalitenisz BL: a címvédő verésével búcsúzott a Szekszárd

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.02.09. 22:54
A Szekszárd AC 3:2-re legyőzte pénteken a Póta Georginával felálló, címvédő TTC Berlin Eastside csapatát a női asztalitenisz Bajnokok Ligája negyeddöntőjének németországi visszavágóján, de ezzel együtt is búcsúzott a sorozattól.

Az első meccs után még éltek a vendégek reményei, miután a németek magyar légiósa, Póta Georgina kétszettes előnyről végül 3:2-re kikapott az orosz védőjátékostól, Polina Mihajlovától, s egy ideig a folytatás is jól alakult szekszárdi szempontból.

Madarász Dóra már 2:0-ra vezetett a japán Macudaira Siho ellen, s mivel a két héttel ezelőtti, magyarországi találkozón a berliniek úgy diadalmaskodtak 3:0-ra, hogy csak két szettet vesztettek, bízni lehetett a 3:0-s Madarász-győzelemben, s ezzel abban, hogy a Szekszárd tovább reménykedhet. Az ázsiai játékos azonban máshogy gondolta, a harmadik játszmát megnyerte, így eldőlt, hogy biztosan a címvédő jut a legjobb négy közé, ha máshogy nem, jobb szettarányával.

Madarász ugyan végül „behúzta” a meccsét, de később kikapott válogatottbeli társától, Pótától, a kínai származású, német Shan Xiaona pedig ugyancsak négy szettben megverte a litván Ruta Paskauskienét, így Macudaira és Mihajlova egymás elleni mérkőzése döntött a pénteki találkozó győzteséről.

Az utolsó párharc változatos, nagy csatát hozott, s végül Mihajlova örülhetett, vagyis a Szekszárd úgy esett ki, hogy búcsúzóul felülmúlta a négyszeres BL-győztes (2012, 2014, 2016, 2017) berlinieket.

NŐI ASZTALITENISZ BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

TTC Berlin Eastside (német)–Szekszárd AC 2:3
Póta Georgina–Polina Mihajlova 2:3 (7, 10, –8, –9, –6)
Macudaira Siho–Madarász Dóra 1:3 (–7, –9, 9, –4)
Shan Xiaona–Ruta Paskauskiene 3:1 (7, –6, 5, 6)
Póta–Madarász 3:1 (7, –8, 8, 6)
Macudaira–Mihajlova 2:3 (–7, 9, 3, –6, –9)
Továbbjutott: a Berlin, 5:3–as összesítéssel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik