Nagy Sportágválasztó: mobil medence a sláger

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.29. 20:40
null
Az úszók végre megmutathatták magukat
A 15x5 méteres medence – 90 cm-es vízmélységgel párosulva – a XVI. Nagy Sportágválasztó újdonsága, egyben slágere. A szűkös lehetőségek okán eddig jobbára csak jelképesen jelenlévő úszók, vízilabdázók, szinkronúszók ezúttal a gyakorlatban is megmutathatták magukat, és Cseh Lászlóval az élen csinálhattak kedvet sportágukhoz az érdeklődök között.

 

Idén tavasszal 107 sportág képviselőivel lehet találkozni a kőbányai Merkapt Sportpályán – X. kerület, Maglódi út 12/A –, a szervezők rögtön a megnyitón hangsúlyozták: céljuk a mennyiségi megjelenésből már a minőségi felé orientálódik. A létszámot ugyanis már nem érdemes bővíteni, így inkább arra figyelnek, hogy a célközönség még jobban a magáénak érezze azt, amit lát, illetve amit kipróbálhat.

A pénteki nap a szokásoknak megfelelően az iskoláké volt, míg szombaton a nagyközönséget várják az ingyenes rendezvényen. A hét közben még borús, felhős, esős időjárás a rendezvényre alapjaiban változott meg: ideális hőmérsékletben vehette birtokba a létesítményt az idén is népes számú sokaság.

Az elsődleges célközönséget jelentő gyerekek – mert a másodlagosak a felnőttek – ezúttal is örömmel űzték a saját maguk által is már ismert, vagy tévében látott sportágakat, de a kíváncsiság a sok újdonság felé is odaterelte őket. Üresjárat jóformán egyik sportági bemutatónál sem volt, és ez így helyes: az ott feladatot kapók sem a pihenésre szánják ezt a két napot.

 

 

 

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik