Nagy Sportágválasztó: a vitorlázás és a hőlégballonozás is bekerült

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.05.22. 15:41
Újdonságként a vitorlázás és a hőlégballonozás is képviselteti magát a XXII. Budapesti Nagy Sportágválasztón, amelyet pénteken és szombaton rendeznek meg Kőbányán, a Maglódi úti Merkapt Sportközpontban.

A keddi sajtótájékoztatón Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, az esemény szóvivője elmondta, hogy a 2007 szeptembere óta évenként kétszer, tavasszal és ősszel sorra kerülő Budapesti Nagy Sportágválasztó családi programból nagyszabású rendezvény lett. Amíg első alkalommal csupán 20 sportággal ismerkedhettek meg a látogatók, a hét végén már ötször annyi, egész pontosan 101 képviselőjével találkozhatnak.

„Néhány nappal ezelőtt hallottam az elkeserítő hírt, miszerint Európában a magyar népesség a legelhízottabb, és a világon is sajnos az élmezőnybe tartozunk” mondta Kiss Gergely. Hangsúlyozta: az ingyenesen látogatható rendezvényen sportágakat próbálhatnak ki, szakértői tanácsokat kaphatnak, továbbá világhírű sportolókkal, példaképekkel találkozhatnakaz érdeklődők.

A rendezvény pénteki napja immár hagyományosan az előre bejelentkezett oktatásai intézmények számára fenntartott nap, míg a szombati, családi napon a szülőket bevonva hozhatják meg a döntést a gyereket, hogy melyik sportág legyen az, amelyet közelebbről is szeretnének megismerni.

Baji Balázs vb-bronzérmes, Eb-ezüstérmes gátfutó elmondta: sokat hallott már az eseményről, de egyéb elfoglaltságai miatt személyesen eddig nem tudta elfogadni a szervezők meghívását. Most viszont ő is ellátogat majd Kőbányára.

„Sajnos, sokan elhanyagolják magukat, de bízom benne, hogy élsportolóként személyes jelenlétünkkel sok fiatalt tudunk rendszeres mozgásra ösztönözni” – mondta Baji, aki elárulta: őt is érdeki a különböző sportágaknak ennyire színes kavalkádja.

Kiss Balázs
vb-aranyérmes birkózó szintén első alkalommal lesz a rendezvény vendége. Kiemelte: BVSC-s klubtársaival együtt azon túl, hogy sportolásra ösztönzi a látogatókat, már az októberi, budapesti vb-re is szeretné felhívni a figyelmet.

A sajtótájékoztatón részt vevő két klasszis sportoló mellett 25 olimpiai, világ- és Európa-bajnok, illetve országos bajnokságon érmes versenyzővel találkozhatnak az érdeklődök a hét végén. Többek között Cseh László úszóval, Erdei Zsolt ökölvívóval, Gergely Gábor asztaliteniszezővel, Imre Géza vívóval, Sebestyén Júlia műkorcsolyázóval, Storcz Botond kajakossal és Hadfi Dániel cselgáncsozóval.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik