HIRDETÉS
HIRDETÉS
MTI 2018.05.16 13:15 Frissítve: 2018.05.16 14:45

Műúszó-vk: egyéniben három magyar indul a Duna Arénában

A rutinos Kiss Szofi mellett Rényi Luca és Szabó Veronka indul egyéniben a műúszó Budapest Open világkupán, amelyet péntektől vasárnapig rendeznek a Duna Arénában.

HIRDETÉS

 

A magyar indulók a budapesti vk-n (Fotó: Tumbász Hédi)

Az esemény szerdai sajtótájékoztatóján Iker Bernadett, a magyar szövetség alelnöke elmondta, hogy csapatban a BVSC, a H2O és a Medúza képviseli a magyar színeket az erős mezőnyben.

„Egy sportág hosszú távú céljainak az érdekében olykor fel kell áldozni a rövid távú sikereket” – utalt arra a sportvezető, hogy a budapesti viadalra sok országot igyekeztek meghívni, köztük a világ élvonalába tartozó nemzetek képviselőit is. „Az orosz, az ukrán, a spanyol vagy az olasz csapat érkezésével nagyon komoly konkurenciát csináltunk a magyar válogatottnak” – közölte Iker Bernadett. Hozzátette, a nézők így színvonalasabb versengést láthatnak, míg a fiatal magyar válogatott tagjai tovább fejlődhetnek.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár kiemelte, a műúszás modern, dinamikus, látványos sportág. A hazai rendezésű világkupa még közelebb hozza a műúszás kedvelőit a versenyzőkhöz és a sportághoz – fűzte hozzá.

Natalija Taraszova, a magyar válogatott orosz szövetségi kapitánya elmondta: sok fiatal van a csapatban, ezért tartja fontos lépésnek a múlt heti, szlovákiai vk-n szerzett bronzérmet. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy nem elégednek meg ennyivel, és bíznak benne, hogy az erős budapesti mezőnyben is a legjobbjukat tudják majd nyújtani.

Kiss Szofi a válogatott oszlopos tagjaként már olimpián is versenyzett, szerinte a hazai pálya nem jelent terhet számukra.

„Sokkal inkább élmény, plusz motiváció, hogy ott szerepelhetünk, ahol tavaly a magyar úszók olyan gyönyörű eredményeket értek el” – fogalmazott. Elárulta: folyamatosan érkeznek a riválisok, akiket látnak edzeni a Duna Arénában. – „Ettől még több lesz bennünk az adrenalin, ami még nagyobb koncentrációra, még több munkára ösztönöz.

Rényi Luca szerint egyéniben nehezebb lehet a versenyzés, mert ott egymagának kell magára vonnia és ott is tartani a nézők, illetve a pontozók figyelmét, míg csapatban a sok látványos elemmel ez könnyebben működik.

„Régóta edzünk már a Duna Arénában, ami üres lelátók előtt kicsit ijesztő. De sikerült már kiismernünk a medencét, és az ob-n versenyezhettünk is. Remélem ez, valamint a nézők biztatása előnyt jelent a verseny során– mondta.

Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes kiemelte: a tavalyi, vizes vb-nek itthon és nemzetközi szinten is máig érezhető visszhangja van, amiből nemcsak az érintett sportágak, hanem az ország is sokáig profitál még. „Hálás dolog, hogy újra rangos nemzetközi versenyt rendezhetünk a Duna Arénában – nyilatkozta.

Szántó Éva, a szervezőbizottság ügyvezetője emlékeztetett arra, hogy a hétvégi versennyel debütál az átalakított Duna Aréna, amelynek befogadóképességét a tavalyi 12 ezerről 5300-ra csökkentették. „A létesítmény így is impozáns – emelte ki.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a jegyértékesítés az Eventim hálózatában történik, míg az angyalföldi iskolák diákjai ingyen tekinthetik meg a viadalt.

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.05.20 00:51:42

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Inkább „kimozgom” magamból a feszültséget, mintsem hogy betokosodjon, s részemmé váljon a gyűlölet. A sport erre is jó módszer, tessék elhinni!

2018.05.17 13:02:46

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Ígéretesen induló karrier, zaklatás, bujkálás és félelem, maradandó hegek és az út a boldogságig.

2018.05.11 10:52:06

Egyéb egyéni RÁC BENEDEK BALÁZS

Identitásképző ragaszkodás a sport világában • Régen minden más volt. Még a klubhűség is.

2018.05.16 23:48:46

Egyéb egyéni KUN ZOLTÁN

ALAPVONAL. Tucatjával kerülgetnek a futók, amikor a budai rakpartra kanyarodva a piros lámpánál beszorulva kénytelen vagyok a zebrán megállni; nem lehet úgy átvinni a gyerkőcöket a nagyszülőkhöz, hogy a tízperces út alatt ne lássunk vagy harminc bringást; egyre több a tó- vagy folyóátúszó, hamar betelnek a túralétszámok, dagadnak az izmok a fitnesztermekben.

2018.05.11 23:12:50

Egyéb egyéni IGLÓI-NAGY ISTVÁN

ALAPVONAL. Vigyázni kell, sajnos mind gyakrabban olvashatunk a remélhetően mégis egészen elenyésző számú esetről, amikor … bácsi, netán … néni nem éppen a legmegfelelőbben értelmezi az edzői, oktatói szerepkört.

HIRDETÉS
HIRDETÉS