MPB: Szabó László indul az elnöki posztért

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2015.07.05. 18:32
Szabó László, a Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetségének (FODISZ) vezetője indul a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) elnöki posztjáért a szervezet hétfői rendkívüli közgyűlésén.

A FODISZ vasárnapi közleménye szerint Szabót az MPB nyolc tagszervezete, a Magyar Atlétikai Szövetség, a Magyar Úszószövetség, a Magyar Teniszszövetség, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége, a Magyar Szkanderszövetség, a Magyar Táncsportszövetség, a Magyar Erőemelő-szövetség és a Magyar Hallássérültek Sportszövetsége is jelölte elnöknek, a sportvezető pedig elfogadta a felkérést.

A 45 éves kommunikációs szakember – aki a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) fogyatékosok sportjáért felelős szakmai tagozatának a tagja – öt pontban foglalta össze elnöki programját, melyben többek között szerepel a bizalom helyreállítsa az MPB iránt, illetve a budapesti paralimpiai rendezés szándéka.

Szabó László az MPB hétfői rendkívüli tisztújító közgyűlésén támogatja Szekeres Pál háromszoros paralimpiai bajnok és Kósa Ádám európai képviselő, a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége elnökének MPB-elnökségi jelölését.

Az MPB vezetésével kapcsolatos botrány május elején robbant ki, Gömöri Zsolt pedig június 16-án mondott le posztjáról, a főtitkári és sportigazgatói posztra vonatkozó munkaszerződését – az elnöki posztéhoz hasonlóan – június 19-i nappal, közös megegyezéssel szüntette meg. Június 19-e óta Deutsch Tamás alelnök vezeti a szervezetet, az aláírási jogkört pedig Ari Lajos elnökségi taggal közösen gyakorolja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik