MOB: október 10-e után választják meg Schmitt Pál utódját

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2010.08.06. 09:34
Címkék
Október 10-e után választható meg a Magyar Olimpiai Bizottság új elnöke – mondta pénteken Molnár Zoltán főtitkár, aki Schmitt Pál megválasztott államfő lemondása után gyakorolja a MOB elnöki tisztségéből fakadó jogkört.

Molnár az MTV Ma Reggel című műsorában jelezte: szeptember 10-ére hívták össze azt az elnökségi ülést, amelyen kijelölik az elnökválasztó közgyűlés időpontját, és mivel a jogszabályok szerint az elnökségi ülés után minimum 30 napot kell várni a közgyűlésre, ezért október 10-e előtt biztosan nem tudják megválasztani Schmitt Pál utódját.

A főtitkár hozzátette: a közgyűlés előtt tíz nappal hozzák nyilvánosságra, kik azok, akik kandidálnak, így tulajdonképpen tíz napot adnak a kampányolásra.

Molnár Zoltán a távirati irodának elmondta, hogy az Országgyűlés várhatóan szeptemberben fogadja el az új sporttörvényt, amely kihatással lehet a MOB működésére és alapszabályára. Így érdemes lenne megvárni ezt is, és kézenfekvő lenne az elnökválasztó és az esetleges alapszabály-módosítással járó feladatokat előíró közgyűlést egyszerre megtartani.

„Az élet nem áll meg, az elnök úr lemondása után nincs fennakadás, többek között van négy alelnök, és a főtitkár gyakorolja az elnöki jogkört. Nem kell kapkodnunk" – mondta Molnár Zoltán.

Schmitt Pál megválasztott köztársasági elnököt pénteken 11 órakor iktatják be hivatalába, és a fennálló rendelkezések értelmében lemondott a MOB elnöki posztjáról, amelyet 1989 óta töltött be.

Utódjaként Borkai Zsolt, Kovács István, Vaskuti István és Gyulay Zsolt neve került szóba.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik