MTI 2017.05.11 16:32 Frissítve: 2017.05.11 16:32

MOB: meghosszabbították a stratégiai együttműködést

Újabb, a következő olimpiai ciklusra szóló stratégiai együttműködési szerződést írt alá csütörtökön a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) és a Coop üzletlánc.


„A Coop 21 éve tartó támogatása hat nyári és öt téli olimpiai ciklust ölel fel" – mondta Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke, hozzátéve: az újabb négy évre szóló szövetség azt jelenti, hogy továbbra is lehetőség lesz az eddigiekhez hasonló színvonalon nevelni az utánpótlást, és sikeresen felkészíteni az olimpiai csapatot. Az MTI kérdésére kifejtette, fontos feladatnak tartja a közeljövőben az olimpiai sportágak hazai rendezésű versenyeinek szakmai támogatását, valamint társadalmi konszenzus kialakítását a budapesti olimpiai pályázatról.

A MOB és a Coop együttműködésének kiemelt területe a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) és a Magyar Vízilabda-szövetség (MVLSZ) támogatása.

„Személyesen érintett a találkozó, hiszen részese voltam a sydneyi olimpia előtti kampánynak. Sportolóként nagyszerű érzés volt közvetlenül tapasztalni a szurkolók szeretetét" – hangsúlyozta Pálinger Katalin, az MLSZ alelnöke. Hozzátette, mindent megtesznek, hogy újra a világ élvonalához tartozzon a férfi- és női válogatott is.

Kemény Dénes, az MVLSZ elnöke kiemelte, az együttműködés hosszú ideje tartó, jó partneri viszony, s „még barátok is vagyunk".

„Szeretjük a sportot, a magyar sikereket – hangsúlyozta Pekó László, a Coop-cégcsoport elnöke. – Az olimpiai eszme érték, száz százalékban magyar tulajdonú cégcsoportként úgy gondoljuk, ezt népszerűsítenünk kell."

2019.06.11 16:37:42

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Az edzőterem-utálók és az időjárás fanyalgók is leszámolhatnak a kifogásaikkal.

2019.06.08 09:08:41

Egyéb egyéni S. TÓTH JÁNOS

„Minden, a hazai sportinfrastruktúrát gazdagító létesítmény átadása öröm és büszkeség.”

2019.06.07 23:49:54

Egyéb egyéni CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Minden gyereknek joga van legalább egyszer az életben kipróbálni a nem feltétlenül összkomfortos táborozás minden örömét és izzadságszagát. Ahol a mozgás, a sportolás igénye valahonnan a mélyből jön.

2019.06.05 21:05:59

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Hogy Szabó Szebasztián tehetséges úszó, csak ráadás.

2019.06.05 21:00:39

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Hogy léteztek-e, léteznek-e sportoló hősök? Hogyne! Csak Magyarországon, csak az első világháborúban – ez azért jelentős szűkítés – például számos kiváló versenyző védte önként a hazáját, és halt hősi halált.