MOB: itt meghallgatható a Himnusz olimpiai változata!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.23. 18:18
null
Magyar olimpiai aranyéremnek szól a himnusz (Fotó: Reuters)
Immár meghallgatható a Himnusz ama változata, amelyet a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) felkérésére a MÁV Szimfonikus Zenekar készített, és amelyet az Olimpiai Játékokon és az olimpiai eseményeken fognak játszani – olvasható a MOB honlapján.

 

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) felkérésére a MÁV Szimfonikus Zenekar elkészítette, és az Erkel Ferenc Társaság jóváhagyta Erkel Ferenc művének eredeti, az 1844-es Hymnus pályázatra benyújtott partitúrája alapján, a közösségi éneklésre is alkalmas B-dúr hangnemű, Magyarország Himnuszának zenekari és 90 másodperces változatát, amely megfelel a Nemzetközi Olimpiai Bizottság előírásainak.

Ennek köszönhetően a jövőben az Olimpiai Játékokon és az olimpiai eseményeken a Himnusz 90 másodperces zenekari változatát fogják játszani.

A Magyar Olimpiai Bizottság hálás köszönetét fejezte ki Somogyváry Ákos karnagynak, az Erkel Ferenc Társaság Elnökének, és Lendvai Györgynek, a MÁV Szimfonikus Zenekar ügyvezető-igazgatójának, hogy elkészítették Magyarország Olimpiai és Sport Himnuszát.

A Magyar Olimpiai Bizottság bátorítja a magyarországi sportszervezeteket, hogy a jövőben a nemzetközi eseményeiken használják a nemzetközi sport protokoll előírásokkal összhangban álló, a MÁV Szimfonikus Zenekar által elkészített és az Erkel Ferenc Társaság által hitelesített zeneművet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik