MOB: Baji az Európai Olimpiai Bizottság sportolói bizottságában

Vágólapra másolva!
2017.10.20. 16:11
A gátfutó Baji Balázst az Európai Olimpiai Bizottság (EOC) sportolói bizottságába választották.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) honlapjának pénteki beszámolója szerint az EOC közgyűlésén és sportolói fórumán a legmagasabb szavazatszámmal választották a bizottságba a világbajnoki bronzérmes, universiade-győztes, olimpikon atlétát.

Az eseményen Európa 39 nemzeti olimpiai bizottságának delegációja vesz részt. A sportolói bizottságba 18-an jelentkeztek. A mandátum négy évre szól. Korábban a londoni aranyérmes úszó, Gyurta Dániel volt a bizottság tagja.

„Örülök, hogy sok tagállam támogatását élveztem és 29 szavazatot kaptam, ez nagy megtiszteltetés” – nyilatkozott a MOB-nak Baji. Hozzátette, a bizottság elnökének is szerették volna megválasztani, ám mivel aktív sportoló, s mellette állatorvosként is praktizál, nem szeretett volna nagyobb feladatot elvállalni. Az alelnöki pozíciót azonban örömmel tölti majd be.

„Izgalmas négy év következik, szeretnék megfelelni az elvárásoknak. A sportágamat, Magyarországot és egész Európát képviselem, sportvezetőként új világ nyílik meg előttem” – hangsúlyozta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik