MMA: McGregor részesedést akart a UFC-ből – Dana White

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.27. 14:09
null
Dana White elárulta, Conor McGregor részesedést akart a UFC-ből (Fotó: AFP)
Dana White, az MMA első számú szervezete, az amerikai UFC (Ultimate Fighting Championship) elnöke reagált azokra a pletykákra, miszerint Conor McGregor azért vonult vissza ilyen hirtelen, hogy ezzel helyezzen rá nyomást.

 

Mint ismert, a 30 éves ír ketrecharcos kedden a közösségi oldalán jelentette be, hogy a továbbiakban nem verekszik az MMA-ben.

Conor McGregor 2015 decembere és 2017 augusztusa között, vagyis kevesebb mint két év alatt olyan karriert csinált, amire korábban még nem volt példa a küzdősportok történetében – a néhány százezer dolláros ketrecharcoktól négy meccs alatt eljutott egy több tízmillió dollárt eredményező profi ökölvívó mérkőzésig, vagyis közben még sportágat is váltott, de ezzel az MMA és a UFC megítélésén, eladhatóságán is rengeteget javított.

Rengetegen viszont azt pedzegetik, hogy a váratlan bejelentés hátterében üzleti okok állnak, ezzel kapcsolatban pedig Dana White, az MMA elnöke arra célzott, hogy az ír részesedést akart a szervezetből, viszont ezt nem a „szokásos módon” szerette volna elérni.

„Meglepett a visszavonulása, elég váratlan volt – árulta el a TMZ-nek White. – Sokan arról pletykálnak, hogy ez a húzás tulajdonképpen taktikai lépés volt tőle a tárgyalásban, de igazából nem is jutottunk mély megbeszélésekig. Küldött egy üzenetet, amelyben azt írta, hogy »szerinte lehetne részesedése a szervezetben«, én viszont erre annyit reagáltam, hogy »Conor, tudod jól, hogy ez sosem fog megtörténni. Nézd, ha szeretnél egy szeletet a cégből, akkor rakd elém azt a pénzt, ami szükséges ehhez a szelethez. Ez így működik. Ha most be szeretnéd bevásárolni magadat a UFC-be, az drága lesz«. Egyébként sosem volt rossz hangulatú beszélgetésem Conorral, mióta a UFC-nél volt.”

Sokan úgy vélik, hogy a szervezet McGregor nélkül bajban lesz, de White ettől nem tart.

„Rengetegen jöttek már nekem ezzel, húsz éve hallgatom, de a helyzet az, hogy húsz éve is megvoltunk és húsz év múlva is megleszünk. Hatalmas stábbal dolguzunk és fantasztikus, ha olyan sztárjaid vannak, mint például Georges St-Pierre, Anderson Silva, Conor McGregor vagy Ronda Rousey, de majd lesznek mások. A sport ilyen, ez a része ennek.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik