Mikler Roland a menyasszonyának nem tud nemet mondani

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.19. 11:21
Nagyot változik a világ Mikler Rolanddal tíz nap alatt. A kézilabda-válogatott kapusa július elsejétől az MKB-MVM Veszprém játékosa lesz, július 11-én pedig megnősül. A reggelikről eddig is párja gondoskodott, és figyelt arra, hogy a kapus testsúlya optimális maradjon. Roland a menyasszonyának nem tud nemet mondani, – így lesz ez a nagy napon is – ennek köszönhetően a reggeli étkezések is egészségesebbek lettek, és felkerült az étlapra a gabonapehely.
Mikler Roland élete idén nyáron több fordulatot is tartogat
Mikler Roland élete idén nyáron több fordulatot is tartogat

 

M.R.: Mostanában tízóraira is olyan speciális elegyet kapok, amiben a gyümölcsök mellett további egészséges összetevők is vannak, mint például a zabpehely. Ebben a formában szeretem igazán.

Önre is igaz a mondás: a férfi szívéhez a gyomrán át vezet az út.

M.R.: Szeretek és tudok is enni, az édességekről viszont nehezen mondok le. Persze a válogatottbeli és klubtársakkal közös reggelik során nem mindig a cukorral volt a legnagyobb baj. Rosta Miki zord külseje és robusztus felépítése egy nagyra nőtt gyereket rejt. Ő az, aki néhány alkalommal letekert tetejű sószórót adott a kezembe – nagyon előzékenyen –, amivel sikerült is felejthetetlenné és ehetetlenné tennie a reggelimet. Azóta mindig ellenőrzöm a só és borsszórás előtt, hogy a kis eszköz teteje megfelelően van-e rögzítve. Sőt! Mint jó tanítvány már én is továbbadtam a nagyszerű „hagyományt”, mindig vannak új tagok a csapatban, akik nem ismerik ezt a show-t!

Az edzés mellett a táplálkozás is nagyban befolyásolja az élsportolók teljesítményét, amit itthon még nem minden fronton vesznek kellőképpen komolyan.

M.R.: A táplálékkiegészítő vitaminok bevitelére ügyelnek a kluboknál és a válogatottnál is, de az általános étkezési szokásainkat magunk alakítjuk ki, és nem biztos, hogy a legjobban. Ha korán indultunk egy-egy külföldi mérkőzésre, tornára, előfordult, hogy a repülőtéren reggeliztünk, ez azonban nem a legmegfelelőbb módja a kalória bevitelének. Néhány alkalommal, ahol a svédasztalon lazac is szerepelt, a többiek rosszalló arckifejezése mellett fogyasztottam el, amit sokan nem tudnak elképzelni a reggeli választékukban. Én viszont bármikor nagyon szívesen eszem.

A Pick-Szegeddel a klub történetének első nemzetközi kupasikerét érte el, és a szalámi mellett egy másik jellegzetes Tisza-parti étel is hiányozni fog önnek.

M.R.: Nagyon szeretem a halászlét, volt is egy törzshelyünk a városban, ahová a meccsre érkező barátokkal, családtagokkal rendszeresen beültünk. Nemcsak gasztronómiai élményekre, hanem az egyik pincér személyében egy barátra is szert tettünk ezeken az étkezéseken. Ez az, ami pótolhatatlan.

Mielőtt megnősül, szeretne leadni néhány kilót, de az esküvői torta még hagyományos lesz. A lakodalomban azonban kellemes módon lehet égetni a kalóriákat: tánccal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik