Megduplázott tét, négy snookersztár érkezik Magyarországra!

Vágólapra másolva!
2019.01.11. 11:18
Január 26-án szombaton rendezik meg a IV. Magyar Snooker Gálát, amely az eddigi legnagyobb szabású hazai professzionális snookerrendezvény lesz, hiszen az eddigiektől eltérően nem kettő, hanem négy profi játékost láthatnak a hazai snookerrajongók a Gerevich Aladár Sportcsarnokban. Az alapvető információk mellett a játékosokat is bemutatjuk öt-öt érdekességet megemlítve róluk. Elsőként Judd Trumpról és Luca Brecelről olvashatnak, míg Stuart Binghamet és Jack Lisowskit egy későbbi írásunkban ismerhetik meg.


5 ÉRDEKESSÉG – JUDD TRUMP (angol, 29 éves, világranglista-5.)

1. „Az Ász a pakliban”

A snookervilág egyik legnépszerűbb játékosát a népszerű ceremóniamester, Rob Walker általában „The Ace In The Pack” szavakkal konferálja be a posztóhoz. Az „Ász a pakliban” hamar bebizonyította, hogy miért ilyen értékes. Már 21 évesen megnyerte az első olyan versenyét, amely ranglistapontokat ért. A 2011-es China Openen elért sikere nem volt teljesen váratlan, korábban már nyert nem ranglistás tornát.

2. 21 évesen kis híján világbajnok lett

Rögtön a China Open után rendezett világbajnokságon bámulatos játékot bemutatva egészen a döntőig menetelt, ahol csak a skótok szupersztárja, John Higgins tudta őt megállítani 18–15-tel. Előtte legyőzte a címvédőt, az ausztrál Neil Robertsont az első fordulóban, az elődöntőben a kínai tehetséget, Ting Csün-hujt múlta felül.

3. A Triple Crown egyik tornáját is megnyerte már

A fent említett két verseny nem csupán kicsúszott eredmény volt, ezt sokszorosan bizonyította a későbbiekben. Rögtön a következő szezonban, de még 2011-ben megnyerte az Egyesült Királyság bajnoki címét, a sportág egyik legértékesebbjét. Ez a trófea a Triple Crown (Hármas Korona) egyik része a Masters és a vb mellett.

4. Ami a legjobban ösztönzi

„Az anyukám és az apukám rengeteg áldozatot hozott, hogy snookertornákra járhassak. Nem tartanék itt, ha ők nem lennének. Hogy bajnok legyél a sportban, kell, hogy nagyszerű támogatóid legyenek. Ők segítenek át a nehéz időkön is.”

5. Parádés maximum brék a 2017-es China Openen

Különösen nehéz feketével a végén. Ez a felvétel is bizonyítja, hogy mindent tud ebből a szakmából.

5 ÉRDEKESSÉG – LUCA BRECEL (belga, 23 éves, világranglista-14.)

1. 14 évesen Európa legjobb tinédzsere volt

Brecel még csak 14 éves volt, amikor hatalmas bravúrral megnyerte a 19 éven aluliak Európa-bajnokságát. Soha senki nem nyerte meg ezt a tornát nála fiatalabbként.

2. Hendry rekordját is megdöntötte

Sokáig a skót legenda, Stephen Hendry volt minden idők legfiatalabb résztvevője a világbajnokságoknak, de Brecel 17 évesen és egy hónaposan játszhatott a Crucible Theatre-ben a 2012-es bajnokságon, két hónappal fiatalabban. Bár az első körben kikapott Stephen Maguire-től, ha már ott volt, letette a névjegyét egy 116-os breakkel:

3. 22 évesen nyerte meg az első pontszerző trófeáját

Belgium egyetlen professzionális snooker játékosa 2017 nyarán, 22 évesen szerezte meg első pontszerző trófeáját a China Championship megnyerésével – a negyeddöntőben Ronnie O'Sullivant, a döntőben Shaun Murphyt győzte le! Ezzel be is jutott a világranglista első 16 helyezettje közé, ahol azóta is magabiztosan tartja a helyét. Ő az első „kontinentális” európai, aki hivatalos pontszerző tornát nyert.

4. A bűvös 147 is összejött a világbajnok ellen

A 2018-as Championship League-ben Brecel a négyszeres világbajnok skót John Higgins ellen játszott, amikor meglökte minden sznúkerjátékos egyik fő álmát, a 147-es breaket. És a végén egyáltalán nem volt könnyű dolga…

5. Nagyon kritikus volt önmagával

Bár 2012-ben már tagja lehetett a snookervilág legjobbjainak seregszemléjén, és az év végén a negyeddöntőig menetelt az Egyesült Királyság bajnokságán, továbbá elődöntős (Welsh Open) és döntős (German Masters) szereplése is akadt a fiatal kora ellenére, nem volt elégedett a vb-szereplését követő néhány évvel, ahogy az a De Zevende Dag tévéműsorban adott interjújában is kifejtette: „Túl könnyedén vettem mindent tizenhét és huszonegy éves korom között. Elkezdtem kevesebbet edzeni, kisebb intenzitással. A figyelmemet más dolgok is lekötötték, nem csak a snookerre koncentráltam.” Utána rájött, hogy komolyabban kell vennie a sportot, ha akar tőle valamit, és ennek meg is lett az eredménye 2017-ben a China Championship megnyerésével.

AMIT A GÁLÁRÓL TUDNI KELL

Az óriási érdeklődésre való tekintettel ismét két előadással készülnek a szervezők: a délutáni és az esti programból álló két bemutatón a világsztárok különböző komoly és szórakoztató játéknemekben is megmérkőznek egymással, magyar játékvezetők irányítása mellett.

Helyszín: Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok (1146 Budapest, Istvánmezei út 3.)

Időpont: 2019. január 26.

Délutáni program: 14:30–17:30
Esti program: 19:30–22:30

A rendezvényről bővebb információ:www.snookergala.hu

Jegyárak:
Sárga szektor – 4.990 Ft
Zöld szektor – 7.990 Ft
Barna szektor – 9.990 Ft
Kék szektor – 13.990 Ft
Rózsaszín szektor (Meet&Greet) – 29.990 Ft

Az előző gálához hasonlóan korlátozott számban, de ezúttal is lehetőség lesz Meet&Greet jegyek vásárlására.

A Meet&Greet jegyek tulajdonosait a sztárok személyesen várják majd az arénában a versenyasztal mellett, ahol egy rövid beszélgetésre, fotózásra és autogramra is lehetőséget biztosítanak a szervezők.

Meet&Greet időpontok:
Délutáni program: 13.00–13.30
Esti program: 18.00–18.30

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik