Magyar Derby: Móró Lajosnak sikerült a legjobban a díjhajtás

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.06.06. 20:07
A négyes fogatok mezőnyében Móró Lajosnak sikerült legjobban a csütörtöki díjhajtás a fogathajtók Mélykúton zajló 56. Magyar Derbyjén.

Móró Lajos a csapatban világbajnok Dobrovitz Józsefet előzte meg, aki ezúttal két fogattal indult, mivel fia, ifj. Dobrovitz József idén a kettesek között versenyez, hogy bekerüljön a világbajnokságon induló magyar csapatba. Móró előnye több mint 12, illetve 13 hibapont a két Dobrovitz-fogat előtt.

Az egyesek között Meskóné Orosz Mária szintén jelentős előnyre tett szert a nyitó számban, több mint tíz hibaponttal előzte meg a szlovák Marek Rurát.

Pénteken a kettes fogatok díjhajtásával folytatódik a verseny, amely a mieink számára egyben világbajnoki válogató. Szombaton a maratonhajtásra, vasárnap az akadályhajtásra kerül sor.

A szerdai állatorvosi vizsgálaton, amelyen két lovat kizártak, eldőlt, hogy a harmadik mélykúti nemzetközi viadalon nyolc nemzet 85 fogatának 237 lova méri össze a tudását. A magyarokon kívül chilei, észt, horvát, lengyel, osztrák, román és szlovák fogathajtók versenyeznek a Bács-Kiskun megyei tradicionális versenyhelyszínen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik