nemzetisport.hu 2018.04.12 14:26 Frissítve: 2018.04.12 14:26

Lóverseny: Tavaszi Fesztivál a Kincsem Parkban

Háromnapos tavaszi fesztivált rendez a Kincsem Park május elején: a Tavaszi Lóverseny és Food Truck Show keretein belül agárversenyek, ügetőfutamok és galoppversenyek várják a nézőket, akik 50 food truck kínálatából válogathatnak. Az első májusi hétvégén rendezendő eseményen a 18 éven aluli látogatók számára a belépés ingyenes, a rendezvény kutyabarát.

 

Izgalmas futamok is várják a majd a publikumot (Fotó: kincsempark.hu)

Immár három éve indult a Kincsem Park egész éven át tartó rendezvénysorozata, amelynek évente négy állomása közül az idei elsőt május 4–6. között rendezik a parkban: a Tavaszi Lóverseny és Food Truck Fesztivált.

A második, a Derby Fesztivál nyáron kapott helyet a Kincsem Park versenynaptárában, a harmadik az őszi Nemzetközi Lóverseny és Food Truck Show lesz, míg a negyedik a sorozat legismertebb darabja, az Ügetőszilveszter.

Úgy gondoljuk, hogy a lóverseny és a food truckok világa szorosan összeköthető és mi igyekeztünk is kihasználni, kiaknázni ezt a közeli kapcsolatot. A három nap során félóránként lesznek a futamok, úgyhogy közben a nézők ezen időt kihasználva nyugodtan fogyaszthatnak, hiszen az 50 legtrendibb food truckot fogjuk felállítani a lelátó mellett-mögött" – árulta el Pécsi István, a Kincsem Park ügyvezető igazgatója.

Agarakra is lehet majd fogadni (Fotó: kincsempark.hu)

Már péntek este érdemes kilátogatni a Kincsem Parkba, mert az ügetőversenyek között az agarak lesznek a főszereplők, akikre a helyszínen és a bet.lovi.hu-n is lehet fogadni. Apropó, agarak: a tervek szerint őszre fog elkészülni az új agárpálya a Kincsem Parkban, ahol még több versenyt fognak tartani a jövőben.

Szeretnénk a fiatalabb, 25–40 év közötti korosztályt is megnyerni a lóversenynek és a Kincsem Parknak. Az elmúlt évek alapján nem járunk rossz úton, a Tavaszi Lóverseny és Food Truck Show abszolút családi rendezvény, ingyenes gyerekprogramokkal. Tavaly közel 15 000 néző látogatott ki a három nap alatt. A fogadási adatainkból látjuk, hogy ebből a tömegből szerencsére nagyon sokan visszatérnek a későbbiekben a Parkba" – mondta Pécsi.

A pénteki versenyek után szombaton 10 ügető-, vasárnap pedig 10 galoppfutam várja a nézőket a Kincsem Parkban.

Bízunk benne, hogy az idei év első lóversenyfesztiválja is nemzetközi lesz, a szomszédos országokból sorra jönnek a nevezések. A hazai mezőnyből pedig mindenki futni fog, aki számít, így biztos vagyok benne, hogy a lovak, a hajtók, a zsokék a legmagasabb szakmai színvonalat fogják képviselni" – árulta el az igazgató.

A Tavaszi Lóverseny és Food Truck Fesztiválon a versenyek és a fogadás, valamint a food truckok mellett számos egyéb programmal is erősítik a rendezvény családi jellegét a szervezők: arcfestés, állatsimogató, pónilovazás, körhinta, játszótér várja a gyerekeket ingyenesen.

Az eseményre a belépés 18 éves kor alatti látogatóknak ingyenes, a rendezvény kutyabarát. Bővebb infó a kincsempark.hu-n és a Kincsem Park Facebook-oldalán. Nyitva tartás: május 4-én pénteken 16.00 órától 22.00 óráig, szombaton és vasárnap 11.00 órától 22.00 óráig.

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.04.19 14:56:25

Egyéb egyéni ILKU MIKLÓS

Az Ázsiai Játékokon már tesztelik, olimpiai sportág lehet – Magyarország is feliratkozott az e-sport térképére.

2018.04.19 13:07:30

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Most megtudhatja, mit jelent a helyre, tétre, befutóra • Hatalmas változások a hazai lósportfogadásban.

2018.04.18 23:52:32

Egyéb egyéni KUN ZOLTÁN

ALAPVONAL. Mi, magyarok is tudnánk találni több olyan hobbit, amelynél dőlnének az olimpiai érmek: a százméteres szabad stílusú búgócsigázást bármikor vállalnám, de szerintem a similabdacsapatunk is esélyesként várná a tornát.

2018.04.18 10:02:12

Egyéb egyéni KOVÁCS ERIKA

„Az összezártság csak még feszültebbé tett minket, én csapkodtam, ő nem szólt egy szót sem.”

2018.04.11 17:02:59

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Lovak mellett agarakra is lehet majd fogadni a Kincsem Parkban sorra kerülő idei első fesztiválon.