HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.04.12 14:26 Frissítve: 2018.04.12 14:26

Lóverseny: Tavaszi Fesztivál a Kincsem Parkban

Háromnapos tavaszi fesztivált rendez a Kincsem Park május elején: a Tavaszi Lóverseny és Food Truck Show keretein belül agárversenyek, ügetőfutamok és galoppversenyek várják a nézőket, akik 50 food truck kínálatából válogathatnak. Az első májusi hétvégén rendezendő eseményen a 18 éven aluli látogatók számára a belépés ingyenes, a rendezvény kutyabarát.

 

Izgalmas futamok is várják a majd a publikumot (Fotó: kincsempark.hu)

Immár három éve indult a Kincsem Park egész éven át tartó rendezvénysorozata, amelynek évente négy állomása közül az idei elsőt május 4–6. között rendezik a parkban: a Tavaszi Lóverseny és Food Truck Fesztivált.

A második, a Derby Fesztivál nyáron kapott helyet a Kincsem Park versenynaptárában, a harmadik az őszi Nemzetközi Lóverseny és Food Truck Show lesz, míg a negyedik a sorozat legismertebb darabja, az Ügetőszilveszter.

Úgy gondoljuk, hogy a lóverseny és a food truckok világa szorosan összeköthető és mi igyekeztünk is kihasználni, kiaknázni ezt a közeli kapcsolatot. A három nap során félóránként lesznek a futamok, úgyhogy közben a nézők ezen időt kihasználva nyugodtan fogyaszthatnak, hiszen az 50 legtrendibb food truckot fogjuk felállítani a lelátó mellett-mögött" – árulta el Pécsi István, a Kincsem Park ügyvezető igazgatója.

Agarakra is lehet majd fogadni (Fotó: kincsempark.hu)

Már péntek este érdemes kilátogatni a Kincsem Parkba, mert az ügetőversenyek között az agarak lesznek a főszereplők, akikre a helyszínen és a bet.lovi.hu-n is lehet fogadni. Apropó, agarak: a tervek szerint őszre fog elkészülni az új agárpálya a Kincsem Parkban, ahol még több versenyt fognak tartani a jövőben.

Szeretnénk a fiatalabb, 25–40 év közötti korosztályt is megnyerni a lóversenynek és a Kincsem Parknak. Az elmúlt évek alapján nem járunk rossz úton, a Tavaszi Lóverseny és Food Truck Show abszolút családi rendezvény, ingyenes gyerekprogramokkal. Tavaly közel 15 000 néző látogatott ki a három nap alatt. A fogadási adatainkból látjuk, hogy ebből a tömegből szerencsére nagyon sokan visszatérnek a későbbiekben a Parkba" – mondta Pécsi.

A pénteki versenyek után szombaton 10 ügető-, vasárnap pedig 10 galoppfutam várja a nézőket a Kincsem Parkban.

Bízunk benne, hogy az idei év első lóversenyfesztiválja is nemzetközi lesz, a szomszédos országokból sorra jönnek a nevezések. A hazai mezőnyből pedig mindenki futni fog, aki számít, így biztos vagyok benne, hogy a lovak, a hajtók, a zsokék a legmagasabb szakmai színvonalat fogják képviselni" – árulta el az igazgató.

A Tavaszi Lóverseny és Food Truck Fesztiválon a versenyek és a fogadás, valamint a food truckok mellett számos egyéb programmal is erősítik a rendezvény családi jellegét a szervezők: arcfestés, állatsimogató, pónilovazás, körhinta, játszótér várja a gyerekeket ingyenesen.

Az eseményre a belépés 18 éves kor alatti látogatóknak ingyenes, a rendezvény kutyabarát. Bővebb infó a kincsempark.hu-n és a Kincsem Park Facebook-oldalán. Nyitva tartás: május 4-én pénteken 16.00 órától 22.00 óráig, szombaton és vasárnap 11.00 órától 22.00 óráig.

2019.01.17 00:20:46

Egyéb egyéni CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Mindegy, hogy az óceán melyik partján robbant ki a három legnagyobb doppingbalhé (THG, Armstrong, Rusada) – egyik rendszer sem pozitív minták miatt dőlt meg, hanem mert valaki borított belülről.

2019.01.15 23:48:00

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Ritkán hallunk munka közben megsérült bankárról vagy pékről, s általában az operaénekesnek sem a színpadon, ária közben megy el örökre a hangja. A profi pályafutás kényszerű befejezése kétségkívül nagy trauma, ám ha a versenyzőnek van civil »menekülő útvonala«, legalább félig kész terve a hogyan továbbra, túlélhető.

2019.01.15 10:44:13

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

2019.01.15 11:20:25

Egyéb egyéni SZABÓ GÁBOR

A testi-lelki állapotát naiv szürrealizmussal ábrázoló festőművész románca tíz évig tartott Muray Miklóssal.

2019.01.14 22:58:48

Egyéb egyéni MAROSI GERGELY

Katelyn Ohashit előbb maga alá temette a tornasport brutalitása, majd megtalálta örömét – és önmagát is.