Lovassport: Ungvári Miklós 3. lett a távlovas ob-n

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.10.07. 19:30
Új sportágban próbálta ki magát Ungvári Miklós olimpiai ezüstérmes cselgáncsozó, aki a hétvégén a harmadik helyen zárt a távlovasok Izsákon rendezett országos bajnokságán.

A 37 éves ceglédi sportoló a szervezők tájékoztatása szerint a 80 kilométeres, úgynevezett minősítő versenyen állhatott fel a dobogó harmadik fokára, többek között horvát és osztrák lovasokat is maga mögé utasítva. A számot Tóth József nyerte.

A háromszoros Európa-bajnok cselgáncsozó elmondta, anyai ágon örökölte a lovak szeretetét. Hozzátette, a távlovaglásban éppen az az egyik legszebb dolog, hogy a ló és a lovasa hosszú órákat tölthet együtt a természetben, számára pedig különösképpen értékes az ilyen idő, ugyanis első számú sportágában a legtöbb időt a teremben töltik.

Ungvári Miklós kiemelte, azokat a tapasztalatokat, tudást, amit a távlovaglásban szerez, megpróbálja beépíteni a cselgáncsba, ugyanis ez is óriási mentális, fizikai erőpróbát jelent egy sportolónak.

A távlovaglásban a ló és lovasa együtt dolgozik a cél elérése érdekében. A nagyrészt kötött talajú, sík vidéken, kevés aszfalt úton kijelölt versenyen minimális szintkülönbséggel találkoztak a versenyzők.

Minden ló 20-30 kilométeres köröket megtéve, szigorú állatorvosi vizsgálaton és kötelező pihenő után indulhat csak tovább. A megállók és állatorvosi kapuk biztosítják, hogy csak egészséges lovak versenyezzenek. A lovasoknak arra is ügyelniük kell, hogy lovukat ne hajtsák túl.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik