Lovas vk: osztrák siker a Papp László Sportarénában

Vágólapra másolva!
2015.11.27. 19:22
Címkék
Thomas Frühmann nyerte a Papp László Sportarénában vasárnapig tartó Lovas világkupa díjugrató vk-minősítő versenyszámát a pénteki nyitónapon.

A 47 fős mezőnyben a kilencszeres osztrák bajnok lovas The Sixth Sense nyergében 11 riválisával együtt verőhiba nélkül és a 76 másodperces limitidőn belül teljesítette a 145 centiméteres akadályokkal nehezített pályát, de közülük 64.20 másodperces idejével a leggyorsabb volt. Mögötte két magyar, Varga Balázs és Szuhai Gyula végzett a második és harmadik helyen. További két magyar volt hibátlan: Búza Krisztián hetedik, míg Hugyecz Mariann 11. lett.

A szombaton 14.15-kor kezdődő, negyven indulót számláló vk-fordulóba a 15 magyar résztvevőből háromnak - Kárándi Imrének, Mráz Tamásnak és Babó Szilviának – nem sikerült beverekednie magát.
A nap folyamán korábban rendezett két számot egyaránt a litván Andrius Petrovas nyerte – 125, illetve 135 centis akadályokon.

Pénteken még olyan látványos műsorokat tekinthetett meg a közönség, mint Hamza Viktória ló és kutya szabadidomítása, trükklovasok kaszkadőrshow-ja, lovastornacsapat bemutatója, pónigaloppverseny, vagy éppen kettesfogatok szimultán versenye.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik