Létesítmény: felavatták a Belvárosi Vívó SE termét

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.06.12. 13:42
Újabb létesítménnyel gyarapodott a magyar vívósport: felavatták Budapesten a Belvárosi Vívó Sportegyesület termét.

A józsefvárosi önkormányzat tulajdonában álló ingatlant a vívószövetség (MVSZ) sportágfejlesztési alapjának 65 millió forintos támogatásából újították fel. A VIII. kerületi Krúdy Gyula utca 3. szám alatt található, modern létesítmény korábban éveken át bérlő nélkül, zárva volt, most teljesen átalakították.

Az MVSZ honlapjának beszámolójából kiderül, hogy a Selmeczi Tibor klubelnöknek is köszönhetően jó hangulatú keddi rendezvényen ott volt többek között Sákovicsné Dömölky Lídia olimpiai bajnok, ifj. Kárpáti Rudolf, Tamás Henrietta MVSZ-főtitkár, valamint Vitályos Eszter európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkár, aki gyermekeivel együtt a klub aktív tagja.

A terem átadását jelképező nemzeti színű szalagot Csampa Zsolt, az MVSZ elnöke, Sára Botond, Józsefváros alpolgármestere és Gáborján Rita társelnök vágta át. A program végén az egyesület legidősebb és legfiatalabb versenyzője, a 79 éves Müller Ferenc, illetve a 9 esztendős Zsigmond Eszter vívott bemutatót.

A teremben hét versenypástot építettek a legmodernebb találatjelzőkkel. Teljesen felújították a kiegészítő helyiségeket is, légkondicionált irodát, öltözőt és minikonyhát alakítottak ki a belvárosi ingatlanban – olvasható a hunfencing.hu oldalon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik