HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2017.10.13 14:47 Frissítve: 2017.10.13 14:47

Küzdősport: jön Fábián Melinda első UFC-s összecsapása

A világ vezető MMA-szervezete, a UFC előszobájának tekinthető The Ultimate Fighter című show-ban szerepel első magyarként Fábián Melinda. Az évad 7. részéig kell várni a nagy pillanatra (október 19., 19 óra, Sport1), amikor a magyar versenyző a ketrecben is bemutatkozik a show-ban.

HIRDETÉS

 

A The Ultimate Fighter 26. évadában 16 női versenyző indul harcba a női légsúly első bajnoki övéért, köztük Fábián Melinda is. Eddig hat epizódot láthattak a nézők, amelyekben szerepelt ugyan a hetedik kiemelt Melinda, de a ketrecben még nem láthattuk küzdeni. Bár nem árulhat el semmit arról, a jövőben mi fog történni a műsorban, az első meccse előtt adott egy exkluzív interjút a Sport Tv-nek, amelyben az elmúlt hat rész és a kinti forgatás tapasztalatairól is beszélt:

„Teljesen más kívülről nézni, mint átélni. Az első epizódot nézve egyébként egy kicsit csalódott voltam, mert nagyjából két hetet ölelt fel, és az az ötven perc nem adta vissza azt, ami akkor történt. Többször előfordul, hogy nézem a részeket, és arra gondolok, de jó lenne, ha ez vagy az is benne lenne, hogy tudják az emberek, mi minden befolyásolta a lányok teljesítményét és az életünket" – fogalmazott.

Magáról a reality-forgatásról is ejtett pár szót: „Az elején volt egy megbeszélés, és azt mondták a producerek, nem akarják, hogy megjátsszuk magunkat, és ők sem akarják mesterségesen befolyásolni a történéseket. Ettől függetlenül azért volt, hogy nagyon kiélezték a pillanatokat. Ha valakinek akadt egy gyengébb pillanata, például nekem egyszer a kanapén, arra azért ráadtak, odaadták a fényképeket, amiket nem kértem ki még addig. Az érzelemdúsabb pillanatokat felvették, és mindenkinél rá is mentek a minél inkább hatásvadász felvételekre."

A 16 versenyző egy házban él, két csapatra osztották őket, az egyik nyolcast Justin Gaethje készíti fel, míg Melindáék edzője Eddie Alvarez, korábbi könnyűsúlyú világbajnok. Érdekesség, hogy ha Melinda győz Rachael Ostovich ellen, akkor épp csapat- és szobatársa, az Invicta szervezet korábbi bajnoka, a sorozat második kiemeltje, Barb Honchak vár rá a következő körben.

„Alapvetően egy tök rendes csajszi. Nem gondolkodtunk előre, úgy voltam vele, hogy mindig a következő megmérettetésre kell koncentrálni, és akkor utána mehetünk tovább. Volt egy beszélgetésem egyébként Barbbal, amikor egymásnak adtunk tanácsokat, hogy én mit csináljak Rachael ellen, és ő mit csináljon Gillian (Robertson) ellen. Az nem jött szóba, hogy mi majd egymás ellen fogunk küzdeni, de nyilván bennünk volt, hogy az lehet a következő lépés. Ettől függetlenül mindkettőnk önzetlenül segített, és úgy voltunk vele, hogy ha összekerülünk, akkor csinálunk egy jó show-t, bunyózunk egy jót, és kiderül, ki a jobb."

A versenyző megerősítette, hogy december elsején ott lesz a „The Ultimate Fighter: A New World Champion" gáláján, de az nem derült ki, milyen minőségben. Fábián Melinda a Budapest Top Teamnél edz, s edzője, Peszlen Ferenc úgy véli, tanítványa szereplése ugródeszka lehet a magyar versenyzőknek, akikre a munkájuk és kiérdemelt érdemeik révén egyébként is elkezdtek felfigyelni.

A The Ultimate Fighter következő epizódját Fábián Melinda bemutatkozásával október 19-én 19 órától láthatják a nézők a Sport1-en.

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.06.13 15:40:06

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Utazzon vonattal, kényelmesen, dugók nélkül a Balatonra!

2018.06.12 13:24:28

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

2018.06.09 23:23:34

Egyéb egyéni VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL Van, amikor hangtalanul üvöltesz a fájdalomtól, amikor az éles kövek átnyomják a cipőd talpát, és próbálják lemorzsolni a lábadról előbb a bőrt, idővel pedig már a húst is, és mégsem tudsz megállni, mert a lejtő mindig a cél felé vezető utat jelenti.

2018.06.05 11:20:41

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

2018.06.04 16:45:39

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

HIRDETÉS
HIRDETÉS