Kutyafogathajtó Eb: 19 magyar érem a hazai rendezésű tornán

Vágólapra másolva!
2019.11.12. 11:35
Összesen 19 éremmel zárta a magyar válogatott a Magyarpolányban megrendezett kutyafogathajtó Európa-bajnokságot. Az egyes kategóriákban hat aranyérmet gyűjtöttek a magyarok.

A Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) beszámolója szerint a felnőttek között kutyás futásban (canicross) Koris Edina lett Európa-bajnok, Varga Zoltánné kutyafogathajtásban, Paku Dénes pedig dogscooter versenyszámban szerzett aranyérmet.

A junioroknál Varga Alma (fogathajtás) és Koncz Réka (kutyás futás), veterán korosztályban pedig Hummel Zoltán (kutyás futás) győzött.

Dér Andrea, a hazai szövetség elnöke elmondta: várakozáson felüli volt a magyar szereplés. „Az idő nem volt túl kegyes hozzánk, éppen ezért a legnagyobb siker az eredmények mellett , hogy mindenki lehozta ezt a kontinensbajnokságot sérülés nélkül. Úgy gondolom, hogy ezúttal is sikerült rangos Európa-bajnoksággal öregbítenünk a hazai sportrendezvények sorát” – összegzett Dér Andrea.

A Magyarpolányban megrendezett kutyafogathajtó Eb-n 17 ország legjobbjai vettek részt, a versenyzők szibériai huskyval, alaszkai malamuttal, szamojéddal és grönlandi kutyákkal álltak rajthoz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik