Kihívás Napja: kerékpározás a börtönben, Balzsay Pécsen

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2012.05.23. 18:25
A változékony idő ellenére rengetegen vettek-vesznek részt az ország legnagyobb szabadidősport-rendezvényén, a Kihívás Napján, amely éjfélkor kezdődött és szerda este 9 óráig tart.

A szervező Magyar Szabadidősport Szövetség közleménye szerint a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézetben a fogvatartottak 2248 km-t tekertek, ezzel "körbekerékpározták" Magyarországot.

A Pécsi Tudományegyetem Testnevelés- és Sporttudományi Intézetében délelőtt 400 kisdiákot láttak vendégül a hallgatók, délután pedig maguk is összemérték tudásukat kosárlabdában, röplabdában, valamint labdarúgásban. Az eseményre Balzsay Károly, a Boksz Világszövetség (WBA) nagyközépsúlyú világbajnoka is ellátogatott.

Székesfehérváron már kora reggel, áloműző-bemelegítő gimnasztikai gyakorlatokkal megkezdődött a Kihívás Napja, de a közlemény szerint volt olyan település, ahol éjszakai zseblámpás futást, olimpiai futóversenyt, illetve fáklyás falufutást is rendeztek

Az ország legnagyobb szabadidősportos eseményén települések versenyeznek több kategóriában. Idén bárki bekapcsolódhat(ott) az országos programba, attól függetlenül, hogy az a település, ahol él, nevezett-e a Kihívás Napjára. A Magyar Szabadidősport Szövetség szeretné, ha sikerülne elérni a bűvös 50 millió perces sportolási rekordot. A résztvevőknek nem kell mást tenniük, csak a sportolazorszag@masport.hu címre elküldeni, hogy hány percig sportoltak, és milyen mozgásformát végeztek.

A szervezők tájékoztatása szerint a részvételi adatok teljes feldolgozása csütörtök reggelre várható.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik