Kick-box: kialakult a végleges csapat a budapesti vb-re

Vágólapra másolva!
2017.10.23. 12:08
null
A világbajnokságon 39 fős magyar válogatott indul
Címkék
Eltűntek az utolsó kérdőjelek is a november 6. és 11. között a BOK-csarnokban sorra kerülő sporttörténelmi kick-box világbajnokság magyar indulóival kapcsolatban. Csepelen rendezték meg a pointfighting szakág idei ob-döntőjét, ahol a győztesek a magyar bajnoki cím mellé kivívták a hazai közönség előtti szereplés lehetőségét. A vb-n összesen 39-en képviselik majd a színeinket.


A pointfighting hagyományosan az egyik legerősebb magyar szakág, a vasárnapi versenyen is számos korábbi világ- és Európa-bajnok vívta ki az indulás jogát. A legnagyobb név a kick-box történetének legeredményesebb sportolója, a nyolcszoros vb-aranyérmes Mórádi Zsolt. Kvalifikálta magát a több világversenyen győztes Jároszkievicz Krisztián és három Veres fivér is. A pointfighting válogatott gerincét a Halker-Király Team adja 12 fővel, míg hárman a Debreczeni Team versenyzői.

A vb-n induló pointfighting válogatott:

Férfiak: 57 kg: Veres Roland, 63 kg: Veres Richárd, 69 kg: Veres Alex, 74 kg: Csák Bence, 79 kg: Opauszky Dávid, 84 kg: Mórádi Zsolt, 89 kg: Bálint Zoltán, 94 kg: Rohonczi Jenő, +94 kg: Jároszkievicz Krisztián

Nők: 50 kg: Murvai Lívia, 55 kg: Hanicz Nelly, 60 kg: Kádas Adrienn, 65 kg: Busa Andrea, 70 kg: Nagy Henrietta, +70 kg: Kondár Anna

A világbajnokságon 39 fős magyar válogatott indul. Huszonnégyen a tatamis szabályrendszerekben (pointfighting, light-contact, kick-light), 14-en a ringes szakágakban (full-contact, low-kick, K1) mérettetik meg magukat, és lesz egy versenyző formagyakorlatban is. Hétfőtől az immár teljes válogatott Tatára utazik, ahol a felkészülés utolsó állomásaként a sportolók 11 napos edzőtáborozáson vesznek részt.

A budapesti kick-box világbajnokság egyedülálló lesz a sportág történetében: korábban soha nem fordult elő, hogy az összes szakág vb-jét egy helyen és egy időben rendezzék.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik