Képgaléria: „Szívvel az éhség ellen” – bajnokaink segítettek

V. SZ.V. SZ.
Vágólapra másolva!
2017.11.17. 18:08
Több olimpiai, világ- és Európa-bajnok sportoló is együtt sütötte a mézeskalácsokat az Ökumenikus Segélyszervezet önkénteseivel, hogy együtt készüljenek az adventi adománygyűjtésre.
A KÉPGALÉRIÁT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETIK MEG!
A KÉPGALÉRIÁT A KÉPRE KATTINTVA TEKINTHETIK MEG!

 

Pénteken az Akvárium Klubban 1353 darab mézeskalács szívet sütöttek és díszítettek az Ökumenikus Segélyszervezet adventre készülő önkéntesei, amiben aktívan részt vettek olyan jelenlegi és egykori sportolók is, mint Gyurta Dániel és Risztov Éva olimpiai bajnok úszók, Berki Krisztián olimpiai bajnok tornász, Verrasztó Evelyn Európa-bajnok úszó, Katus Attila világ- és Európa-bajnok aerobikos, Ungvári Miklós olimpiai ezüstérmes dzsúdós, Fábián László olimpiai bajnok öttusázó, Szatmári András világbajnok vívó, Märcz Tamás olimpiai bajnok vízilabdázó és Vincze Ottó válogatott labdarúgó.

Ezeket a mézeskalácsokat a Szent István-bazilika előtti téren a november 24-én nyíló karácsonyi vásárban felállított szeretet.éhség. adományponthoz szállítják, ahol az adományozók kapják meg őket, köszönetként hozzájárulásukért az ünnepi összefogáshoz. Az 1353-as szám sem véletlen, ugyanis ezt a telefonszámot tárcsázva kétszázötven forinttal lehet hozzájárulni a több mint két évtizede indult, és azóta országos méretűvé nőtt adománygyűjtéshez, amelynek célja, hogy egész évben segíteni tudja a nélkülözőket, és kitörési pontot kínáljon a szegénységből.

Ezt a szándékot takarja a gyűjtés jelmondata is: „Ételt az éhezőknek, otthont az otthontalanoknak, esélyt az esélyteleneknek!”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik