NAGY PÉTER 2019.11.22 10:43 Frissítve: 2019.11.22 11:36

Képek: robot vizsgáztatott sportolókat a szegedi egyetemen

A jövő ügyfélszolgálatosa, Pepper robot vizsgáztatott élsportolókat a Szegedi Tudományegyetemen.

ifj. Rosta Miklós és Bodó Richárd válaszolt a jövő ügyfélszolgálatosa, Pepper kérdéseire (Fotó: Koncz György)

„Ricsi, hogy mondják az Amerikai Egyesült Államok fővárosát helyesen: Nyújork vagy New York?” – tesztelte a Mol-Pick Szeged válogatott kézilabdázójának, Bodó Richárdnak a földrajztudását a Szegedi Tudományegyetemhez tartozó József Attila Tanulmányi és Információs Központban rendezett beszélgetésen Pepper robot, aki nem is várta meg, hogy a balátlövő válaszoljon, rögtön rávágta: „Hát persze hogy Washington.”

Bánhidi Bence (középen) az előadás után megpróbált beülni Michelisz autójába (Fotó: Koncz György)


Szeged, mint minden évben, most is egy napra a jövő technológiáinak közép-európai fővárosa lett: az informatikai világcégek magyarországi részlegei csütörtökön mutatták be a leginnovatívabb, legfuturisztikusabb termékeiket, megoldásaikat – ehhez néhány neves sportolót hívtak segítségül.

A Szeged kézilabdázói rácsodálkoztak a technikai újításokra (Fotó: Koncz György)


Pepper, a jövő ügyfélszolgálatosa azonban néha „el-elbóbiskolt” az aulában uralkodó hőmérsékletnek betudhatóan. Jonas Källman, a szegediek svéd csapatkapitánya elismerte, hogy a gyerekei csak a hétvégén néznek tv-t. Michelisz a beszélgetés végén beültette Bánhidi Bencét a Hyundai volánja mögé, de a kísérlet a kézilabdázó legnagyobb bánatára meghiúsult – mondjuk úgy, nem a 206 centis beülőre tervezték a kocsit.

Bánhidi Bence és Michelisz Norbert, háttérben a Hyundayjal (Fotó: Koncz györgy)
2019.12.06 21:13:49

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Jött a hihetetlen sorstragédia: az idős sportember az óceánt átszelő repülőúton elkezdett félrebeszélni, kiderült, hogy agyvérzést kapott.

2019.12.04 10:12:01

Egyéb egyéni TÓTH ANITA

„Hogy kimondják-e vagy sem, nem változtat azon, hogy esélyesként megyek az olimpiára.”

2019.11.30 21:16:10

Egyéb egyéni VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Ha az erdő mélye, a hegy az eddiginél is praktikusabb módon lesz megközelíthető, s tizedannyi erőkifejtéssel válik leküzdhetővé majd’ minden emelkedő, elvész az a varázslat is, amelyet izomláznak hívunk.

2019.11.28 00:17:50

Egyéb egyéni CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Apropó:tud valaki a játékvezető pszichéje folyamatos ostromlásának következményeit mérő számítógépes programról? Na, az lenne az újabb fontos áttörés az edzői feladatok digitális támogatásában...

2019.11.25 19:18:00

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. A gondom az, hogy az érdekeltek walesi meccs utáni véleménye nem állásfoglalás, hanem egymás utáni szavak összege. A hétköznapi logikának ellentmondó (ál)érvelések.