Képek: Buffon-szobor Párizsban, de vajon kinek?

DEÁK ZSIGMOND (PÁRIZS)DEÁK ZSIGMOND (PÁRIZS)
Vágólapra másolva!
2017.08.23. 13:30
A nemzetközi labdarúgóélet egyik ikonja kétségkívül Gianluigi Buffon. A 39 éves kapuszseni 169-szer viselte az olasz válogatott mezét, amelyben a 2006-os németországi világbajnokságon aranyérmet nyert, emellett 168-szor állt a Parma, s 489-szer a Juventus hálója előtt, nyolcszoros bajnok, háromszoros BL-döntős, Jasin-díjas, s a futballstatisztikákat összeállító IFFHS szervezet választása alapján az évszázad kapusa.

Bár a carrarai születésű legenda klubszinten sosem szerepelt Franciaországban, s legjobb tudomásunk szerint egyelőre még nem környékezte meg az idei átigazolási időszak főszereplőjének számító PSG, mégis található Párizsban egy Buffon-szobor!

Kis szépséghiba, hogy a helyi Természettudományi Múzeum parkjában álló alkotás nem az itáliai kapust, hanem Georges-Louis Leclerc de Buffon botanikust és filozófust, a Királyi Gyógynövénykert egykori igazgatóját ábrázolja. Az 1707-ben született és 1788-ban elhunyt tudós nevéhez fűződik „A stílus maga az ember” szállóige, ebből a szempontból mindenképpen párhuzam vonható közte és a rövid ujjas, rikító színű kapusmez egyik apostolának számító másik Buffon között.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik