Képek: 3.5 méteres nagy fehér cápa támadt egy szörfösre

Vágólapra másolva!
2017.09.11. 11:49
A Föld legszerencsésebb emberének nevezte a barátja azt a szörföst, akit vasárnap ért cápatámadás Ausztrália keleti partjainál. A szörfdeszka felfogta a félelmetes ragadozó támadásának erejét, így a férfi enyhébb sérülésekkel megúszta a kalandot.

A 35 éves Abe McGrath Ilukánál, Új-Dél-Wales északi partvidékén szörfölt vasárnap, amikor megtámadta egy 3.5 méter hosszú fehér cápa. A rendőrségi közlemény szerint a cápa a víz alól rontott neki a deszkának, amely nagyot csattant, a rajta fekvő szörfös pedig a levegőbe repült, majd a vízbe esett. A cápa aztán még körözött egy kicsit az áldozata körül, de később elúszott.

A szörfösnek sikerült a deszkába kapaszkodva a partra jutnia, ahol a barátja sietett a segítségére és vitte kórházba. A cápa fogai eltépték a szörfös ruháját és a csípőjét is felsértették, ám a sebesülés ellátása után még vasárnap éjjel hazamehetett a kórházból.

Barátja szerint ha McGrath nem feküdt, hanem ült volna a szörfdeszkán, biztos leharapta volna a lábát a cápa.

Két hete egy 37 éves szörfös menekült meg hasonló módon egy háromméteres fehér cápa támadásától Ausztrália délkeleti partvidékén. A ragadozó fogai a deszkát marcangolták szét, a férfi pedig csupán felszíni sérülésekkel megúszta a veszélyes találkozást.

(Fotók: thesun.co.uk)
(Fotók: thesun.co.uk)
(Fotók: thesun.co.uk)
(Fotók: thesun.co.uk)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik