Kép: édesapja nyomdokain Berki Krisztián kislánya

KOVÁCS ERIKAKOVÁCS ERIKA
Vágólapra másolva!
2018.09.06. 11:36
null
Berki Krisztiánnak furcsa, de jó érzés volt ott látni Liát, ahonnan ő is indult (Fotó: Tumbász Hédi)
Berki Krisztián gyermeke ugyanazon az úton indult el, mint olimpiai bajnok édesapja: Lia túl van az első tornaedzésén.

 

Berki Krisztiánt ritkán veri ki a víz a tornateremben... Persze a lólengés 2012-es olimpiai bajnoka minden fárasztó edzés után leizzad, kedden viszont másként izzadt a teremben: a legkisebbek első tornaedzésére került sor a KSI-ben, Lia pedig két legjobb barátnőjével, Mimivel és Pannával tornadresszt öltött, és beállt a sorba.

„Na, Liának ez utóbbi volt a legnehezebb! – ismerte el mosolyogva Berki. – Nagyon sokat, és sokszor volt már velem a tornateremben, csakhogy akkor voltaképpen azt csinált, amit akart, ezúttal viszont azt kellett tennie, amit az edzője mondott.”

Azért Lia jól vette az akadályokat – édesapja és édesanyja, no meg a nagyszülők boldogan figyelték a kis óvodás első lépéseit a tornateremben.

„Nagyon furcsa, ugyanakkor jó érzés volt Liát ott látni, ahol én is elkezdtem, az pedig, hogy a barátnőivel együtt van az edzéseken, még jobb. Külön öröm számomra, hogy az edzője Csányi Erika, vagyis nagyon jó kezekben van. Hogy lesz-e belőle élsportoló, arról korai beszélni; szerettük volna, ha az alapokat megkapja ebben a sportágban, aztán majd dönt, mit szeretne csinálni. Nem fogom sem rá-, sem lebeszélni semmiről sem. Egy biztos: sportolói közegben felnőni semmivel sem összehasonlítható, ráadásul a sport, a rendszeres mozgás az életre tanít” – vélekedik Berki, aki a szőnyeg szélén ácsorogva újfent megállapította: olimpiai arany ide, vb-aranyak oda, a legnagyobb boldogságot a kislánya jelenti neki.

Lia (középen) jól érezte magát a barátnőivel közös edzésen
Lia (középen) jól érezte magát a barátnőivel közös edzésen

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik