KOVÁCS ERIKA
KOVÁCS ERIKA
2018.09.06 11:36 Frissítve: 2018.09.06 11:44

Kép: édesapja nyomdokain Berki Krisztián kislánya

Berki Krisztián gyermeke ugyanazon az úton indult el, mint olimpiai bajnok édesapja: Lia túl van az első tornaedzésén.

Berki Krisztiánnak furcsa, de jó érzés volt ott látni Liát, ahonnan ő is indult (Fotó: Tumbász Hédi)

 

Berki Krisztiánt ritkán veri ki a víz a tornateremben... Persze a lólengés 2012-es olimpiai bajnoka minden fárasztó edzés után leizzad, kedden viszont másként izzadt a teremben: a legkisebbek első tornaedzésére került sor a KSI-ben, Lia pedig két legjobb barátnőjével, Mimivel és Pannával tornadresszt öltött, és beállt a sorba.

„Na, Liának ez utóbbi volt a legnehezebb! – ismerte el mosolyogva Berki. – Nagyon sokat, és sokszor volt már velem a tornateremben, csakhogy akkor voltaképpen azt csinált, amit akart, ezúttal viszont azt kellett tennie, amit az edzője mondott.”

Azért Lia jól vette az akadályokat – édesapja és édesanyja, no meg a nagyszülők boldogan figyelték a kis óvodás első lépéseit a tornateremben.

„Nagyon furcsa, ugyanakkor jó érzés volt Liát ott látni, ahol én is elkezdtem, az pedig, hogy a barátnőivel együtt van az edzéseken, még jobb. Külön öröm számomra, hogy az edzője Csányi Erika, vagyis nagyon jó kezekben van. Hogy lesz-e belőle élsportoló, arról korai beszélni; szerettük volna, ha az alapokat megkapja ebben a sportágban, aztán majd dönt, mit szeretne csinálni. Nem fogom sem rá-, sem lebeszélni semmiről sem. Egy biztos: sportolói közegben felnőni semmivel sem összehasonlítható, ráadásul a sport, a rendszeres mozgás az életre tanít” – vélekedik Berki, aki a szőnyeg szélén ácsorogva újfent megállapította: olimpiai arany ide, vb-aranyak oda, a legnagyobb boldogságot a kislánya jelenti neki.

Lia (középen) jól érezte magát a barátnőivel közös edzésen

 

2019.07.19 23:34:30

Egyéb egyéni N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. A hivatkozási alap az 1894. június 23-án kelt, a NOB megalakulását is jelentő párizsi határozat volt, aminek értelmében bármely rendkívüli fizikai teljesítményért aranyérem adható.

2019.07.18 23:18:09

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Nincs az a sportág és viadal, amelynek rendezési ideája ne kapna azonnal zöld lámpát és több-kevesebb milliárdot állami forrásból. Remélem azonban, hogy ennek a helyzetnek nemcsak az áldását, hanem a fonákságait, pontosabban ezek veszélyét is látják az érintettek, a döntéshozók.

2019.07.11 21:24:49

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Ezüstérmeseink viszont tökéletesen megtestesítették az ókori görög és az ebből fakadó coubertini ideáltípust.

2019.07.09 08:55:30

Egyéb egyéni nemzetisport.hu