Kép: beteg gyerekek foglalkozásába szállt be Szilágyi Áron

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.11.22. 10:51
null
Down-szindrómás, autizmussal élő és tanulásban akadályozott gyerekek kutyaterápiás foglalkozásán vett részt Szilágyi Áron
Szilágyi Áron Down-szindrómás, autizmussal élő és tanulásban akadályozott gyerekek kutyaterápiás foglalkozásán vett részt Budapesten. A kétszeres olimpiai, világ- és Európa-bajnok kardvívó – aki maga is kutyatulajdonos – otthonosan érezte magát a terápiás kutya társaságában, és nagy odaadással kapcsolódott be a gyerekek foglalkozásába.


A Mol gyermekgyógyító program krónikusan beteg, fogyatékkal élő vagy a lelki egészség szempontjából veszélyeztetett gyerekek gyógyulását, rehabilitációját segítő élmény- és művészetterápiás programokat támogat. A kutyás foglalkozás hatására a gyermekeknek nő az önbizalmuk, fejlődik a mozgáskoordinációjuk, javul a kedélyállapotuk és a szociális, kommunikációs készségük is.

„A kutya a foglalkozásokon óriási motivációt adott a gyerekeknek, az állatokkal közösen minden feladatba igazi lelkesedéssel vetették bele magukat. Ráadásul rám is jó hatással voltak, rögtön feloldották a foglalkozás előtt bennem lévő izgalmat” – mondta Szilágyi Áron.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik