Kempo: a hétvégén világkupát rendeznek Magyarországon

VINCZE SZABOLCSVINCZE SZABOLCS
Vágólapra másolva!
2019.11.29. 10:05
null
Szigetszentmiklóson mintegy hatszáz harcos méri össze a tudását
Pénteken veszi kezdetét a 2. nemzetközi kempo-világkupa Szigetszentmiklóson, ahol három napon át nyolc nemzet több mint hatszáz harcosa méri össze erejét és tudását.

 

Ezen a hétvégén a Szigetszentmiklósi Városi Sportcsarnok ad otthont a 2. kempo-világkupának (hivatalos nevén UWSKF Champioship Hungary 2019), amelyen mintegy hatszáz harcos méri össze a tudását, ebből kétszáz külföldi. A rendező Magyarországon kívül még hét országból érkeztek versenyzők (Szlovákia, Csehország, Franciaország, Portugália, Azerbajdzsán, India, Románia) a nemzetközi versenyre, amelyen tizenkét stílus (kempo, kyo, brazil dzsúdzsucu, tekvondó, thai boksz, birkózás, MMA, ökölvívás, grappling, pankration és cselgáncs) képviselői állnak majd ki a küzdőtérre.

A torna három napon át, péntektől vasárnapig tart, pénteken a 11 év alattiak, szombaton a 18 év alattiak, vasárnap pedig a felnőttek lépnek szőnyegre. A verseny minden nap délelőtt kilenckor kezdődik, és este 20 óráig tart, formagyakorlatok, fegyveres formagyakorlatok, önvédelmi bemutatók, állóküzdelmi versenyszámok és földharc-küzdelmek követik egymást.

Tavaly egyébként hazánk először rendezte meg ezt a nemzetközi eseményt, amelyen nem sokkal kevesebben, mintegy ötszázötvenen indultak szerte a világból. Hasonló világbajnoki rendszerű torna létezik Portugáliában is, ahol azonban inkább a formagyakorlatok játszanak főszerepet, a magyar szervezők célja azonban az, hogy szélesítsék a palettát és a sok harcos vonzó küzdelmeket is a verseny szerves részévé szeretnék tenni.

Az esemény Facebook-oldala.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik