HIRDETÉS
HIRDETÉS
MTI 2018.11.10 17:25 Frissítve: 2018.11.10 17:26

Karate: nincs magyar érem a madridi világbajnokságon

Nem sikerült az éremszerzés a magyar versenyzőknek a madridi karate-világbajnokságon, ugyanakkor az olimpiai kvalifikáció szempontjából többen értékes pontokat szereztek.

HIRDETÉS

A hazai szövetség beszámolója szerint Tadissi Martial, a 2016-os vb ezüstérmese jól kezdett, magabiztosan győzte le dél-afrikai ellenfelét, a második meccsén azonban kikapott attól a braziltól, akit pár hete, a Karate1 Premier League olimpiai kvalifikációs sorozat tokiói állomásán a bronzmérkőzésen legyőzött. A 67 kilósok kategóriájának magyarja a vigaszágra került, de ott nem tudott továbblépni.

A 75 kilóban szereplő Hárspataki Gábor walesi, albán és marokkói karatés ellen nyerni tudott, majd Rafael Agajevtől, a sportág meghatározó alakjától 1:0-ra kikapott. Mivel az azeri nem jutott el a döntőig, a magyar versenyző nem folytathatta szereplését a vigaszágon. Hárspataki az ősszel Santiago de Chilében és Tokióban is harmadik volt.

Ugyancsak bronzérmet nyert a japán fővárosban a +84 kilósok között versenyző Molnár Dániel, aki azonban ezúttal szintén lemaradt a dobogóról, mivel – a szövetség honlapjának megfogalmazása szerint – thaiföldi ellenfelének kellemetlen stílusára nem találta meg a választ, és 3:1-re kikapott.

A sportág 2020-as tokiói olimpiai bemutatkozását megelőző utolsó vb-n a három legesélyesebb magyar mellett a csapat többi tagjának sem sikerült érmet szereznie, sem küzdelemben, sem formagyakorlatban, ugyanakkor a 84 kilós György Dániel, aki első felnőtt vb-jén indult, Hárspatakihoz hasonlóan három győzelmet aratott.

A versenyeket megelőzően jelentős magyar siker volt, hogy a világszövetség, a WKF kongresszusa Budapestnek ítélte a négy év múlva esedékes felnőtt vb rendezési jogát.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.17 23:29:09

Egyéb egyéni CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Az olimpia a fő kérdés, az, hogy a NOB mit szólna egy, a legfényesebb csillagait vesztett sportághoz, amely a Phelps-érának köszönhetően jelenleg minden korábbinál nagyobb súlyt képvisel a játékokon.

2018.11.16 17:13:19

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

2018.11.15 13:47:44

Egyéb egyéni PÓR KÁROLY

INTERJÚ. „Sportértékről fölösleges is beszélni, a UFC üzleti vállalkozás” – S. Kovács Ádám a küzdősportokról, Mayweatherről.

2018.11.09 23:06:22

Egyéb egyéni CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Örüljünk, amíg egy lausanne-i irodában nem kezdenek olyan címmel kommünikét fogalmazni, hogy a „Következő olimpia érdeklődés hiányában elmarad.”

2018.11.08 22:53:24

Egyéb egyéni SZABÓ LÁSZLÓ

ALAPVONAL. Sokoldalúság és sokszínűség, az elődök tisztelete és a hagyományok megteremtése, Az új folytonos keresése. Speidl Zoltán egyike azon BEAC-hősöknek, akiknek az élete, mint cseppben a tenger, megmutatja azt is, hogy miért fontos egy közösséghez, esetünkben éppen a BEAC-hoz tartozni.

HIRDETÉS
HIRDETÉS