L. Á. 2018.11.19 19:22 Frissítve: 2018.11.19 19:46

Jótékonyság: mézeskalácsból 1353 készült élsportolókkal

A törött mézeskalács szív mindenki által ismert emblémája az Ökumenikus Segélyszervezet „szeretet.éhség.” adománygyűjtésének, amelyhez idén is csatlakoztak sztársportolóink, akik hétfőn segédkeztek 1353 darab mézeskalács szív elkészítésében.

A GALÉRIA MEGNYITÁSÁHOZ KATTINTSON A KÉPRE! (Fotók: Tumbász Hédi)

1353 mézeskalács. A darabszám szimbolikus és nagyon lényeges, hiszen az országos összefogást felvezető nagy mézeskalácssütő rendezvényen elkészített 1353 szívecske utal az Ökumenikus Segélyszervezet adományvonalára. De a sportolók, énekesek, zenészek, színészek által elkészített mézeskalácsoknak is fontos szerepük van: a segélyszervezet adománypontjain az önkéntesek ezekkel köszönik meg a támogatásokat.

„Harmadik alkalommal veszek részt az Ökumenikus Segélyszervezet akcióján. Fontosnak tartom, hogy felkeltsük az emberek figyelmét, s ösztönözzük őket arra, hogy támogassák a rászorulókat” – mondta a háromszoros olimpiai bajnok kajakos, Szabó Gabriella, aki az olimpiai bajnok párbajtőröző Szász-Kovács Emese, a londoni aranyérmes tornász, Berki Krisztián, valamint a világbajnoki bronzérmes gátfutó, Baji Balázs társaságában díszítette, színesítette a mézeskalácsokat.

„Én három motívum mentén haladtam. Először elfogott a nemzeti hangulat, s piros-fehér-zöld zászlókkal díszítettem a kalácsokat, majd megihletett a karácsonyi stílus, de most már az állatorvosi énem is előjött, mert fél órája kutyákat, macskákat rajzolgatok a mézeskalácsokra” – viccelődött Baji Balázs.

„Tavaly csatlakoztam először a kezdeményezéshez, most már rutinosabban rajzolgatom a díszeimet – mondja Berki Krisztián, aki kifejezetten fontosnak tartja, hogy rászorulókat támogató akciók mellé álljon. – Most tudtam meg, hogy a »szeretet.éhség.« adományaiból szinte az egész év során támogatásokat tud nyújtani a szervezet.”

„Mindig is szerettem az olyan megmozdulásokat, amelyek segítségével apró, kicsi gesztusokkal lehet nagyot alkotni. Ez pontosan ilyen. Egy jó hangulatú rendezvény keretében tudjuk felhívni a figyelmet mások problémáira. Örülök, hogy részese lehetek én is ennek a kezdeményezésnek” – tette hozzá Szász-Kovács Emese.

2019.07.22 21:49:15

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Semmi okoskodás, nincs tolódás, ütközés, mellbe rúgás, kapufa kapás- vagy rosszkéz-oldalról, a zsűri nem ítél fordítva – csak a Balaton, a színes vitorlák, napfény, rohanó felhők, kék ég. A természet fegyelmez.

2019.07.22 22:24:36

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

2019.07.19 23:34:30

Egyéb egyéni N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. A hivatkozási alap az 1894. június 23-án kelt, a NOB megalakulását is jelentő párizsi határozat volt, aminek értelmében bármely rendkívüli fizikai teljesítményért aranyérem adható.

2019.07.18 23:18:09

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Nincs az a sportág és viadal, amelynek rendezési ideája ne kapna azonnal zöld lámpát és több-kevesebb milliárdot állami forrásból. Remélem azonban, hogy ennek a helyzetnek nemcsak az áldását, hanem a fonákságait, pontosabban ezek veszélyét is látják az érintettek, a döntéshozók.