Jet-ski: tíz magyar érem a Leveleki Szabadidőparkban

Vágólapra másolva!
2020.08.30. 20:25
Címkék
Három első, hat második és egy harmadik helyet szereztek a magyarok a Nyíregyháza melletti Leveleki Szabadidőpart taván rendezett jet-ski Európa-bajnoki és junior világbajnoki futamon.

A nem olimpiai sportágakat összefogó Nemzeti Versenysportszövetség (NVESZ) tájékoztatása szerint a Magyar Nagydíjon – ahol géposztályonként három futam alapján alakult ki a végeredmény – a hazai színeket képviselő 23 jet-skis közül Szabó Barnabás, Major Marcell és Markus Erlach is fölényesen, három elsőséggel nyerte meg kategóriájának Európa-bajnoki küzdelmeit.

A többi magyar közül a veterán Kéri Attila második lett, és ezüstérmet szerzett a junioroknál a 13 év alattiak között ifj. Komonyi Lajos, valamint a 13-15 évesek mezőnyében Jászai Csongor. A két magyar tehetség a junior világbajnokság versengésében szintén a második helyet szerezte meg.

A két versenyszámban rajthoz álló Fröhlich Kata egy ezüst- és egy bronzérmet gyűjtött.

Az eseményen 22 ország 110 versenyzője vett részt.

A jet-ski Európa-bajnoki és junior világbajnoki sorozat az idén a koronavírus-járvány miatt mindössze két versenyből áll: a második fordulót a jövő hétvégén rendezik Lengyelországban.

JETS-SKI EURÓPA-BAJNOKSÁG
Ski GP3: 1. Szabó Barnabás
Runabout GP4: 1. Major Marcell, 3. Fröhlich Kata
Runabout női GP4: 2. Fröhlich Kata
Ski veterán GP1: 1. Markus Erlach
Runabout veterán GP1: 2. Kéri Attila
Ski junior 3.3: 2. Jászai Csongor
Ski junior 3.2: 2. ifj. Komonyi Lajos
Junior világbajnokság
Ski junior 3.3:
2. Jászai Csongor
Ski junior 3.2: 2. ifj. Komonyi Lajos

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik