„Itt még nagyobbat rohantam, csak erről lemaradtak, erre senki nem volt felkészülve” – Györgyi Krisztián

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.25. 18:39
null
Györgyi Krisztiánt szinte az egész ország megszerette (Fotó: pokernews.com)
Nemcsak a magyar, hanem a nemzetközi pókervilág is hamar megismerte Györgyi Krisztián nevét. A magyar játékos május elején egy 5 eurós selejtezőből indulva jutott el a monte-carlói főversenyre, ahol végül 5. lett és 184 ezer eurót (kb. 56 millió forintot) kaszált Európa legrangosabb pókerviadal-sorozatának egyik állomásán. A különleges stílusú, sokak arcára mosolyt csaló versenyző nemrég a Budapesti Metropolitan Egyetem Sport Extra című rádióműsorában mesélt az életéről, blöffről, szerencséről, korábbi főnöke „megfenyítéséről”, és arról is, mit csinálna, ha elbukná az összes pénzét.

Györgyi Krisztián említést tesz többek között a kézilabdás múltjáról, arról, hogy az volt az álma, hogy egyszer a veszprémi kézilabdacsapatban játsszon.

Elmeséli, miért nem lett végül kézilabdázó, s aztán hogyan kezdett el pókerezni, majd jutott el addig, hogy a szenvedélyévé váljon a játék.

„Otthon leülök a gép elé, lehúzom a redőnyt, becsukom az ajtót, kikapcsolom a telefonomat. Robbanthatnak felőlem a szomszédban, az sem érdekel, mert pókerezek” – mondta Györgyi, aki ugyanúgy szeret élőben is, asztalnál játszani.

A sztori, ami miatt mégis elengedte a korábbi főnöke Monte-Carlóba

„Kedden megyek be a főnökömhöz, és mondom neki, hogy szeretnék szabadságot kérni. Mondta, hogy hát Krisztián, nagyon sok a munka, így, úgy, amúgy, nem tud most szabadságot adni. Akkor kicsikét bepipultam, majd másnap bementem hozzá még egyszer. Mondtam, hogy kaptam az élettől egy ilyen lehetőséget, kiutazhatok Monte-Carlóba, semmit nem kell fizessek, beültetnek egy versenyre. Ez volt az álmom. Még akkor sem igazán akart elengedni, kicsikét fel kellett emeljem a hangomat, és igazából fenyegetőznöm kellett. Megmondtam neki, hogy akkor az alsó fiókból vedd elő a felmondólevelet, írjuk meg, és akkor Krisztián innentől nem jön. Ez kellett sajnos hozzá, viszont így elengedett” – fogalmazott Györgyi, aki azóta azonban valóban felmondott és Németországból hazaköltözött Magyarországra.

PokerNews on Twitter

In for $5, saved by the river - now he's (Krisztian Gyorgyi) on the final table of the #EPTMonteCarlo Main Event (via @PokerStarsLIVE) https://t.co/eldZqO92ti


A magyar pókeres továbbá tabuk nélkül beszél a monte-carlói versenyről, Cristiano Ronaldóról, arról, hogy a szerencsét vonzani kell, sőt, egy még nagyobb rohanásáról is beszámolt.

„Itt még nagyobbat rohantam, mint a király-négynél, csak erről lemaradtak, erre senki nem volt felkészülve” – elevenített fel egy szituációt Györgyi.

A teljes adás a Radio METU Mixcloud-oldalán IDE KATTINTVA hallgatható meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik