HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.08.08 16:15 Frissítve: 2018.08.08 17:09

Irány a riporterállás!

Legyél te is sportújságíró, tanulj nálunk a legjobbaktól!

HIRDETÉS

 

Mivel a sportújságírás leginkább a sporttudományhoz van közel, így most tulajdonképpen hazatérünk” – mondta Szöllősi György, a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke, a Nemzeti Sport főszerkesztője, amikor tavaly decemberben hivatalosan is bejelentették, hogy 2018 őszén új alapokra helyezett, felsőfokú, posztgraduális sportújságíróképzés indul a Magyar Sportújságírók Szövetsége, a Testnevelési Egyetem és a Nemzeti Sport kiadójának együttműködésével. Napjainkban a sportmédiában keresleti piac van, hiszen az írott és az online-sajtóban, a rádiókban és a televíziókban egyre nő a sporttudósítások és -közvetítések száma. Ezzel természetesen megnőtt az igény a sportszakmai, sportgazdasági, sportmenedzsmenti ismereteket is szerző sportriporterek, honlapszerkesztők, valamint a kluboknál és sportági szakszövetségeknél a sajtósok, media officerek iránt.

Magyarországon nagy hagyománya van a minőségi sportújságírásnak, amelynek oktatása a TE-en méltó körülmények között és kitűnő szakemberek bevonásával zajlik majd. Az oktatók között lesz – mások mellett – Mocsai Lajos (a Testnevelési Egyetem rektora, Magyarország legeredményesebb kézilabdaedzője), Szöllősi György (a Magyar Sportújságíró Szövetség elnöke, a Nemzeti Sport főszerkesztője), Novotny Zoltán (a Magyar Rádió örökös tagja, a MSÚSZ tiszteletbeli elnöke), Ballai Attila (a Mediaworks Hungary Zrt. sportüzletág igazgatója), Csisztu Zsuzsa (televíziós műsorvezető, a MSÚSZ első alelnöke), Csurka Gergely (az Európai Úszó Szövetség (LEN) sajtófőnöke, újságíró), Mezei Dániel (a Testnevelési Egyetem PR és marketing osztályvezetője, sportkommentátor) és Gundel Takács Gábor (televíziós műsorvezető, sportkommentátor) is.

A gyakorlati képzéshez a szakmai és intézményi hátteret a 93 esztendeje Európa meghatározó testkulturális oktatási intézményének számító Testnevelési Egyetem mellett a csaknem 700 tagú Magyar Sportújságírók Szövetsége, a 115 éves Nemzeti Sport és az online-sportmédiában piacvezető nemzetisport.hu adja. Aki tehát részt vesz az új képzésben, közelről megismerkedhet a Nemzeti Sport és más sportorgánumok szerkesztőségének működésével, s jó eséllyel talál magának feladatot a hazai sportmédiában.

Első lépésben a bármely tudományterületen felsőfokú végzettséget igazoló alapfokozatú (BA, BSc) vagy mesterfokozatú (MA, MSc) oklevelet szerzettek számára indul három féléves, önköltséges sportmédia szakirányú továbbképzés, amelyre a 2018 nyarán diplomázók is jelentkezhetnek. Felső korhatár nincs, a legjobb eredményt elérő hallgató tandíjmentességben részesülhet.

Jelentkezési határidő: 2018. augusztus 22.

További tudnivalók a jelentkezésről!

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.08.12 10:57:59

Egyéb egyéni THURY GÁBOR

Példaértékű hitét, kitartását a Küldetés című filmből ismerhettük meg.

2018.08.14 19:49:15

Egyéb egyéni M. G.

Az új-zélandi ritmikus gimnasztikázó, Katherine Paton működő vese nélkül is folytatta élsportolói karrierjét.

2018.08.08 23:44:25

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. A szaunáról szintén órákat tudnék mesélni, például próbáljon meg valaki ugrókötelezni nyolcvan fokban…

2018.08.08 16:09:51

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Legyél te is sportújságíró, tanulj nálunk a legjobbaktól! A TE és az MSÚSZ közös képzése az NS kiadójának közreműködésével.

2018.08.05 23:51:46

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. A sportelit legjobbjai csak a szó fizikai értelmében (rágás, nyelés, emésztés) esznek, egyébként pedig táplálkoznak. Ráadásul csak kevéssé bízva a természet, a test erejében, még ki is egészítik a táplálkozásukat.

HIRDETÉS
HIRDETÉS