Íjász Eb: Banda a 2., Gajdos az 1. fordulóban búcsúzott

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.05.25. 14:11
Címkék
Banda Árpád a második, Gajdos Csaba az első fordulót követően búcsúzott az íjászok Nottinghamben zajló Európa-bajnokságának olimpiai versenyszámában. A riói kvótáért még versenyben vannak.

Banda magabiztosan, 6–0-ra győzte le a görög Alexandrosz Karageorgiut az első fordulóban, majd a második körben Peking olimpiai bajnoka, Viktor Ruban várt rá. Az első szettben mindkét versenyző 27 kört ért el, a folytatásban viszont a korábbi világelső ukrán kiválóan lőtt, s 7–1-es sikerrel jutott a legjobb 32 közé.

Gajdos Csaba az első körben nagy csatában kikapott Florian Fabertől. Gajdos a nyitó felvonást elvesztette, ám fordítani tudott, s három szettet követően vezetett. Végül a mindent eldöntő szettben a svájci célzott pontosabban, így 6–4-re győzött.

Banda a csütörtökön kezdődő olimpiai kvalifikációs viadalon erőnyerőként csak a második, 32 közé jutásért megrendezendő fordulóban kapcsolódik be a küzdelembe, míg Gajdos a brit Kieran Slaterrel lő majd az első körben.

A kvalifikációs versenyen nemenként három riói kvóta talál gazdára. Kvótát legjobb esetben is csak az egyik magyar íjász szerezhet, amennyiben ugyanis egy ország csak egyéniben érdekelt az ötkarikás játékokon, úgy csupán egy versenyzőt indíthat Rióban.

Legutóbb az 1996-os atlantai ötkarikás játékokon vett részt magyar íjász.

Szerda délután a csigások viadalában – amely nem olimpiai szám – Orosz Viktor erőnyerőként a második körben csatlakozott be a versenybe. Az Ankarában rendezett márciusi junior teremíjász vb-n győztes versenyző a feröeri Jogvan Niclasennel mérkőzött, s bár az első három sorozat után három kör előnye volt, végül 141–140-re kikapott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik